ACNEWS

690 ukrán katonát megöltek az oroszok egyetlen napon

Oroszország súlyos csapásokat mér az ukrán hadseregre Fotó: Inbox
Oroszország súlyos csapásokat mér az ukrán hadseregre Fotó: Inbox
Amíg a világ szeme Izraelre szegeződik, addig az oroszok szép csendben 15 ukrán támadást visszavertek, és majd' 700 katonát likvidáltak.
Hirdetés
Ad image

A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint egyetlen nap alatt majdnem 700 ukrán katonát öltek meg illetve fogtak el a kupjanszki frontszakaszon. Számtalan katonai célpontot és haditechnikai eszközt a semmisítettek meg.  Többek között egy partraszállító rohamcsónakokat tároló hangárt a Mikolajiv megyei Szokolcsaki településen. Vagy egy haditechnika-raktárt az Odessza megyei Izmajilban. De felsorolták az ukrán légierő egy-egy lőszerraktárát a Poltava megyei Mirhorod és a Dnyipropetrovszk megyei Dnyipro repülőterén.  Ezenkívül három harckocsit, kilenc páncélozott harcjárművet, két amerikai M109-es Paladin, egy francia CAESAR és egy lengyel Krab önjáró tarackot, valamint hat HIMARS-rakétát és 39 drónt – írja az MTI.

Ugyanakkor a dél-oroszországi Belgorod megyében egy éjjel lelőtt, pilóta nélküli repülőszerkezet darabjai lakóépületekre zuhantak. Ezek kioltották három civil, köztük egy gyerek életét, további két embert pedig súlyosam megsebesítettek. Moszkvában csütörtök délután közölték, hogy az egyik sérült Hajbar Akifi, a Sputnik hírügynökség afgán szerkesztőségének 29 éves munkatársa, a másik pedig a felesége Oleszja. A nő elvesztette szüleit és négyéves lányát, Aminát. Donyeckben egy ápolónő halt meg ukrán tüzérségi találat következtében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés