ACNEWS

800 éves a betlehemállítás hagyománya

Greccoi betlehem installáció Fotó: Turán Cintia
Greccoi betlehem installáció Fotó: Turán Cintia
Nagyszabású eseménysorozattal – azon belül filmvetítéssel és imával készül a múltidézésre a Dévai Szent Ferenc Alapítvány.
Hirdetés
Ad image

Rendhagyó eseményen emlékeznek meg a 800 éves grecciói betlehemről Budapesten, az Erzsébet téren. December 12. és 22. között mozgókép repíti vissza az időben a látogatókat. Az ingyenes vetítést minden nap 17 és 22 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.

A Ferences Rendház életében kiemelten fontos az idei év, hiszen Szent Ferenc grecciói karácsonyának 800. évfordulóját ünneplik. Ferenc testvérre emlékeznek, aki 1223 szentestéjén elindította a betlehemezés hagyományát. És megmutatta, hogy az átélhető élményszerűség olyan erővel képes hatni, ami megnyitja a szíveket. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány ezt igyekszik felidézni: jelképesen lebontva a falakat, határokon átívelő programokat szervez decemberben, hogy Betlehem és Szent Ferenc üzenetét kortól, felekezettől, vallástól függetlenül az emberek közé vigyék.

Greccoi betlehem installáció avatása az Erzsébet téren / Fotó: Turán Cintia

„Isten maga írta Jézus Krisztus megtestesülése, azaz a karácsony forgatókönyvét. Békét hirdetnek az angyalok, és szeretettel hívják az embereket, a gyermek Jézussal való találkozóra! – magyarázta Böjte Csaba testvér, aki imára szólította fel a a híveket. – A jászol körül összegyűlnek egyszerű emberek, bölcsek, zsidók, szerecsenyek és más nemzetiségűek, de ott   az állatok, az egész teremtett világ! Háborútól marcangolt világunkban pont erre volna a legnagyobb szükség! Imádkozzunk, hogy a Mennyei Atyánk gyüjtse össze békében az Ő gyermekeit, a nagy családja minden tagját ültesse jóságosan az asztala köré.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés