ACNEWS

Holtan találták Kijevben az amerikai attasét

Fotó. Illusztráció / Pixabay
Fotó. Illusztráció / Pixabay
A diplomata holttestét a főváros egyik szállodájában találták meg.
Hirdetés
Ad image

A kijevi Hilton szálloda egyik szobájában találták meg az ukrajnai amerikai nagykövetség attaséjának holttestét. Ez június 25-én, kedden történt – erősítették meg a diplomáciai hivatalban az „RBC-Ukraina” lapnak.

„Megerősíthetjük a kijevi nagykövetség misszióvezetője alá tartozó amerikai köztisztviselő halálát. A külügyminisztérium mély részvétét fejezi ki kollégánk családjának és szeretteinek” – közölte az intézmény.

A nagykövetségen dolgozó halálát nem volt hajlandó kommentálni, arra hivatkozva, hogy ez titoktartási kérdés. Az áldozat állítólag június 15-én érkezett az országba.

Korábban, 2020-ban Ukrajnában hunyt el Sanver Nicaelo, a kijevi amerikai nagykövetség alkalmazottja is. Akkor egy verés során fejsérült nőre bukkantak a járókelők a vasút közelében a főváros Sevcsenko városrészében szeptember 30-án. A kórházban meghalt, amikor megvizsgálták holmiját, kiderült, hogy az Egyesült Államok Nagykövetségének alkalmazottja. Az ukrán elnöki hivatal ezután arról számolt be, hogy az amerikai nagykövetség elhunyt alkalmazottja négy gyermeket és egy férjet hagyott hátra.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés