ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Vérfürdő Izraelben: rakétát lőtt a focizó gyerekek közé a Hezbollah

Netanjahu / Fotó: Shutterstock
Netanjahu / Fotó: Shutterstock
12 gyerek szörnyethalt, 32-en súlyos sérülést szenvedtek, amikor szombatom délután rakéta robbant egy izraeli focipályán.
Hirdetés
Ad image

Vérfürdő Izraelben: iráni gyártmányú Falaq-1 rakétát robbantott egy focipályán az izraeli gyerekek között a libanoni Hezbollah terrorszervezet. Tizenkét gyermek szörnyethalt, harmincketten súlyosan megsérültek. Benjamin Netanjahu miniszterelnök a támadás hírére megszakította amerikai útját. Visszatért Izraelbe, összehívta a biztonsági kabinetet, hogy döntsenek a Libanon elleni válaszcsapásról.  Ami akár egy átfogó háború megindítása is lehet a Hezbollah terrorszervezet ellen. Izraeli vezetők szerint a Hezbollah minden vörös vonalat átlépett, és emiatt példátlan válaszlépéseket ígértek – írta az atv.

Bár megszólalt a rakétára figyelmeztető sziréna, a riasztási idő túl rövid volt a menekülésre. A támadás után készült fényképeken és videókon az látszott, hogy az emberek a pálya széléről és a lelátókról a sérültek segítségére sietnek, és a szülők kétségbeesetten keresik gyermekeiket. „Ami ma történt, az lehet a kiváltó ok, ami miatt aggódtunk, és amit 10 hónapja próbálunk elkerülni” – mondta a Biden-kormány egyik tisztviselője az Axios hírportálnak.

„Amikor a focipályára érkeztünk, mindenfelé égő tárgyak hevertek. A helyszín borzalmas volt” – mondta Idan Avshalom, a Magen David Adom mentőszolgálat orvosa. Az IDF megállapította, hogy a rakétát a terrorcsoport lőtte ki a libanoni Chebaa falutól északra fekvő területről. „A Falaq-1-et csak a Hezbollah terrorcsoport használja, amely ezt a támadást a libanoni határ közelében fekvő Chebaa településről hajtotta végre” – közölte az IDF szóvivője, Daniel Hagari a helyszínről tartott sajtótájékoztatóján.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés