ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin megduplázta a katonái fizetését

Putyin / Fotó: Shutterstock
Putyin / Fotó: Shutterstock
Putyin 1,7 millió forintos bónuszt rendelt el azoknak, akik újoncként csatlakoznak az Ukrajna ellen vívott harcokhoz az orosz oldalon.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin elnök 400 000 rubel (1,7 millió forint) összegű jelentkezési bónuszt rendelt el az újonc katonák számára. A szerdán közzétett elnöki rendelet a szövetségi átalányt mindenkinek ígéri, aki augusztus 1-jétől 2024 végéig legalább egy évre bevonul katonának. Ez az új beiratkozási bónusz több mint kétszerese annak a 195 ezer rubelnyi (827 ezer forint) egyszeri összegnek, amit eredetileg még 2022 szeptemberére ígértek az újoncoknak.

A rendelet azt is „ajánlja”, hogy a kormányzók további 400 000 rubelt ajánljanak fel azoknak a civileknek, akik hajlandóak belépni a seregbe a régióból. A The Moscow Times értesülései szerint a bónuszoknak a célja, hogy ösztönözze a civileket arra, hogy csatlakozzanak a harcokhoz. Ha pedig a fenti összeg nem lenne elég, akkor a szerződéses katonák havi bére is igen kecsegtető. 210 ezer rubelt (891 ezer forintot) vihetnek haza.

Ez jócskán meghaladja az orosz átlagkeresetet, ami jelenleg kicsit kevesebb mint 310 ezer forint. Ezek az összegek pedig elég vonzóak lehetnek azoknak a férfiaknak, akik rosszabb anyagi helyzetben élnek. A régiók pedig különböző kedvezményeket adnak a pénzen kívül a katonáknak, és azok családjainak. Ilyen az ingyenes gyermekgondozás, vagy az ingyenes utazás. Szakértők szerint a növekvő katonai juttatások Oroszország munkaerő hiányát tükrözik. Ráadásul az az ország elveszíti lassan az érdeklődését a háború iránt, amely immár harmadik éve tart.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés