ACNEWS

2024. September 24.   |   Gellért, Mercédesz napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Betiltják a legnépszerűbb repülős ételt

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A turbulenciára hivatkozva leveszi az egyik népszerű légitársaság a kínálatából az instant levest. Túl sokan égették meg magukat.
Hirdetés
Ad image

Hamarosan hatalmas változást vehetnek észre a Korean Air utasai. Eltűnik az étlapról az instant tésztaleves. A klasszikus snack levest augusztus 15-ével veszik le örökre a járatok menüjéről, amit a légitársaság a megnövekedett turbulenciával, valamint a szűk folyosókkal és a szorosan egymás mellett ülő utasokkal magyaráz a turista osztályon. Az első osztályon és a business classon továbbra is lehet majd levesezni. Itt ugyanis biztonsággal el lehet fogyasztani a finomságot a BBC beszámolója szerint.

A légitársaság a közleményében elmondta, hogy 2019 óta megduplázódott a járataikon a turbulencia. Hozzátették, hogy ezzel párhuzamosan nőtt azok száma, akik a turistaosztályon forró teát vagy éppen levest kérnek. Így az égési sérülések esélye is nőtt, ami miatt végül meghozták ezt a döntést. Ráadásul a turistaosztályokon ugye egy kocsival viszik ki a kért ételt, amin több forró ital is van. Ellentétben az első osztállyal, ahol egyesével, így kisebb a forrázás esélye. Arról egyelőre nincs hír, hogy a többi légitársaság követni fogja-e a Korean Air mintáját.  

A közfelháborodást egyébként a bejelentés kapcsán az okozta, hogy a légitársaság a hosszabb utakon eddig ingyen adta a levest. Ezt azonban mostantól szendvicsek, corndogok és pizza váltja fel. Azt pedig sokan nem értik, hogy mégis miért pont a levest tiltják be, és a teát vagy a kávét nem. Bár erre nem érkezett konkrét magyarázat, sokan a szagra hivatkoznak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés