ACNEWS

Döglött medvebocsot akart enni az amerikai elnökjelölt

Robert F. Kennedy Jr. / Fotó: Shutterstock
Robert F. Kennedy Jr. / Fotó: Shutterstock
Egy halott medvebocsot találtak biciklivel a New York-i Central Parkban. Az amerikai elnökjelölt, Robert F. Kennedy Jr. most vallomást tett.
Hirdetés
Ad image

A tetem még 2014 októberében okozott zavart. Egy sétáló és a kutyája talált rá a döglött fekete medvebocsra. „Szörnyű és nagyon furcsa volt” – magyarázta akkor Florence Slatkin, és elgondolkodott: „Miért volt ott egy bicikli?”. A vizsgálatok közben kiderítették, hogy nem a közeli állatkertekből származó fekete medve hiányzik.

A rejtély mára megoldódott – éppen R. F. Kennedy Jr. elnökjelölt ismerte el, hogy köze volt az esethez. Egy videóban, amelyet az X-en tett közzé, kifejtette, hogy ő helyezte el a medvét a parkban.

Vallomása szerint Kennedy magával vitte a medvét, amikor a New York-i Hudson-völgyön keresztül utazott egy sólyomvadász expedícióra. Az állatot egy furgon gázolta el. Kennedy meg akarta nyúzni és megenni. Erre azonban nem lett volna ideje, mert el kellett érnie egy repülőgépet.

Az ittas csapatnak ekkor az az ötlete támadt, hogy a tetemet a Central Parkba viszik, és úgy állítják be, mintha a medvét elütötte volna egy bicikli. „Azt gondoltuk, hogy mulatságos lesz” – mondta a független elnökjelölt. „Másnap az összes tévécsatornán benne volt. Én pedig arra gondoltam: Istenem, mit tettem? Aggódtam, mert a bicikli tele volt az ujjlenyomataimmal” – emlékezett vissza Kennedy.

Kennedy az azonos nevű amerikai politikai dinasztiából származik. A Reuters/Ipsos friss felmérése szerint a szavazók nyolc százaléka kedveli, de úgy tartják, hogy nincs esélye az elnöki székre. A részvétele viszont gondot okozhat a republikánus és a demokrata jelölteknek, még akkor is, ha Kennedy csak néhány szavazót nyerne el tőlük – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés