ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Biden retteg Trump vereségétől

Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Joe Biden kijelentette, hogy nem bízik abban, hogy békés hatalomváltás lesz, ha Donald Trump veszít novemberben.
Hirdetés
Ad image

Biden rámutatott Trump azon megjegyzéseire, amelyek szerint csak akkor veszítene, ha ellopnák tőle a választást.

„Ha Trump nyer, nem, egyáltalán nem vagyok bizakodó” – mondta Biden a CBS Newsnak adott interjúban, aztán kijavította magát. „Úgy értem, ha Trump veszít, egyáltalán nem vagyok magabiztos. Komolyan gondolja, amit mond. Nem vesszük komolyan, de komolyan gondolja. Ha veszítenek, vérfürdő lesz ” – tette hozzá.

Trump márciusban arra figyelmeztetett, hogy ha elveszíti a 2024-es választást, az „vérfürdő” lesz az amerikai autóipar és az ország számára. Biden és kampánya gyorsan ráugrott erre a megjegyzésre, azt állítva, hogy a volt elnök politikai erőszakra uszít.

Biden arra figyelmeztetett már korábban is, hogy Trump valószínűleg nem fogja elfogadni a választást, ha veszít, és a demokrácia védelmének kérdését 2024-es kampányának központi témájává tette.

„Nézzék, én nem az a fickó vagyok, aki már az első napon azt mondta, hogy diktátor akarok lenni. Nem én vagyok az a fickó, aki nem volt hajlandó elfogadni a választások eredményét. Nem én vagyok az a fickó, aki azt mondta, hogy nem fogadja el automatikusan a választás eredményét. Nem lehet csak akkor szeretni a hazát, ha győztem ” – mondta akkor.

Biden szerdán is azt állította, hogy Trump arra készül, hogy 2020-hoz hasonlóan novemberben is megtámadja a választási eredményeket, többek között szimpatizáns helyi választási tisztviselők beiktatásával – írja a CNN.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés