ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Hiánycikk lett az iskolaigazgató is – csonkán indul a tanév

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Több magyarországi iskolában is igazgató nélkül indul a tanév. A Belügyminisztérium több igazgató pályázatát is indoklás nélkül visszautasította.
Hirdetés
Ad image

Több iskola is kénytelen kinevezett iskolavezető nélkül indítani a tanévet. A Belügyminisztérium ugyanis a nyári szünet elején indoklás nélkül utasította vissza jellemzően olyan igazgatóknak a pályázatát, akiket a tantestület, a szülők és a diákok is támogattak. A Népszava információi szerint ez a gyakorlat leginkább azok között fordult elő, ahol az utóbbi években többször volt valamilyen tiltakozás. Ez történt többek között a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, a kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban, a rákospalotai Kontyfa Általános Iskola és Gimnáziumban, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában, illetve a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumban is.

A lap megkereste az érintett iskolákat fenntartó tankerületi központokat, kérdezvén: a tanévkezdés közeledtével sikerült-e új igazgatót találni. A Kölcsey Gimnázium esetében arról kaptak tájékoztatást, hogy új pályázatot fognak kiírni. Az indoklás szerint sem az iskola, sem a minisztérium nem támogatta az eddigi igazgatót. Ugyanez a válasz érkezett a Károlyi Gimnázium esetében is. A fenti esetekben az igazgatóhelyettes veszi át átmenetileg az igazgató feladatait.

A Népszava a Székesfehérvári Tankerületi Központtól azt tudta meg, hogy évente két alkalommal, tavasszal és ősszel lehet benyújtani új igazgatói pályázatot. Így valószínűleg szeptemberben fogják kiírni a következőt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés