ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Nagy a bánat Ercsiben: 11 lövöldözőt tartóztatott le a bíróság

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Odavert a bíróság az Ercsiben verekedő, lövöldöző bűnbandának, tagjaik közül 11-en rács mögé kerültek, 4-en házi őrizetbe.
Hirdetés
Ad image

Példás szigorról tett tanúbizonyságot a bíróság, amikor a Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványára 11 – Ercsiben élő – lövöldözőt letartóztatott, 4-gyel szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el. Mint azt az AcNews megírta, a múlt szombaton tömegverekedés tört ki Ercsiben. A támadók gumilövedékes riasztópisztolyokkal, puskákkal, botokkal támadtak rá egy családra. Az egyik áldozatot, Balogh Attilát 8 lövés érte.

Tizenhét támadót másnap a TEK elfogott és megbilincselve fogdára szállított. Ügyükben ma délelőtt hozott végzést a bíróság. Eszerint 15 férfival szemben rendelt el kényszerintézkedést a nyomozási bíró. Közülük 11-et letartóztattak, 4 emberrel szemben bűnügyi felügyeletet, illetve távoltartást rendelt el. Ercsiben a letartóztatásban érintett családoknál most nagy a bánat. Hiszen legalább harminc napra kivonták a forgalomból a verekedő, lövöldöző nehézfiúkat.

A Fejér Vármegyei Főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy az ügyben a rendőrség 17 embert gyanúsított meg csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével. Közülük ketten szabadlábon védekezhetnek. A tájékoztatás szerint az ügy egyik gyanúsítottja augusztus 10-én kora délután felhívta ismerősét és megfenyegette: ha egy büntetőügyben tett vallomását nem vonja vissza, akkor őt és családját bántalmazni fogják. Ezt követően a gyanúsított és társai megjelentek a férfi házánál, majd gumilövedékkel és gáz-riasztó fegyverrel többen lövöldözni kezdtek. Valamennyi támadót vasárnap délután, a 6-os főútnál fogta el a TEK kommandója.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés