ACNEWS

2024. September 21.   |   Máté, Mirella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

A fia szeme láttára égett halálra az édesapa az Igaz utcai tűzben

Fotó: Illusztráció/ Pixabay
Fotó: Illusztráció/ Pixabay
Hiába könyörgött a fiának a mozgáskorlátozott édesapa, hogy mentse meg, Zsolt nem tudott segíteni rajta, a szeme láttára halt meg.
Hirdetés
Ad image

Mende Zsolt épp a barátnőjével volt, amikor a nagymamája riasztotta, hogy Pestszentlőrincen az Igaz utcában ég a lakásuk. Mivel a közelben volt, hamar a helyszínre ért. „A lakásban csak a mamám és az édesapám volt. Amikor odaértem, a kisszoba, ahol apukám volt, teljesen lángolt. Én vizes rongyokat terítettem magamra, így próbáltam bemenni érte. Hallottam, hogy üvölt nekem: ”Égek, égek! Oltsál el, oltsál el. Ezt kiabálta” – idézte a történteket a Metropolnak a feldúlt fiatalember.

„Egyszerűen akkora volt a forróság, hogy nem tudtam bemenni. Flakonba tettem vizet, azzal próbáltam enyhíteni a lángokat, de nem sikerült. Apa üvöltötte, hogy „Mentsél meg!” , de én nem bírtam… Végül megérkeztek a tűzoltók és a mentők, ki kellett mennem a lakásból. A mentőktől tudtam meg, hogy apa meghalt.”

A fiatalember elmondta: édesapja vak és mozgáskorlátozott volt, ezért egyedül esélye sem volt a  menekülésre.

„Amikor a tűz keletkezett, a mama volt itt vele, de ő már 80 éves, szív,- és tüdőbeteg. Csoda, hogy ő saját magát elbírta, és ki tudott menni a lakásból. Ő most nagyon rosszul van, kórházban kezelik, lehet, hogy nem is éli túl ezt az esetet, és őt is elvesztem… Az utcán lévő haverok látták meg a füstöt, ők hívták a tűzoltókat, és az egyikük segítette ki a mamát is, nekik nagyon hálás vagyok”- fejtette ki Zsolt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés