ACNEWS

2024. September 21.   |   Máté, Mirella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Végrehajtók vihetik el az ágyakat, a gépeket a miskolci kórházból

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Hat év után jogerős ítélet született: 1 milliárd forint, plusz a kamatok, ennyit fizet a miskolci kórház a Medcenter Kft-nek.
Hirdetés
Ad image

Hiába mutogat, hivatkozik fizetési nehézségre a  Borsod-Abaúj Zemplén Vármegyei Központi Kórház, kártérítésként egymilliárd forintot és a hat év után járó kamatokat ki kell csengetnie a vele egykor szerződésben álló cégnek. A botrány akkor kezdődött, amikor a megyei kórház egyoldalúan felbontotta a szerződését a sugárterápiát üzemeltető Medcenter Kft-vel. Bár a megállapodás 15 évre szólt, a 2017-ben a kórház egyik vezetője kinevezése után leállította a szolgáltató befogadott számláinak kifizetését – írta a Népszava.

Miután a vállalkozó hiába kérte a pénzét a kórháztól, 2018 decemberben rendkívül felmondással élt. A kórház ezt elfogadta, átvette a központ munkatársait, a szolgáltatót viszont kizárta, de tovább használta a gépeit. Ezért a cég 2019-ben bírósághoz fordult. Azonban hiába hozott jogerős ítéletet a testület, a kórház nem akar fizetni. Arra hivatkozik, hogy  a betegellátásra szánt pénzből kellene fizetnie. Ezért a végrehajtás felfüggesztését kérték. A lap úgy tudja, az ügy kapcsán még arra is volt példa, hogy az ellátandó daganatos betegek egy része a rendelt időben nem kaphatott kezelését.

Csakhogy most új helyzet van. A Medcenter Kft. a jogerős ítélettel a kezében bírósági végrehajtást kérhet a fizetést megtagadó kórházzal szemben. Ami azt jelenti, hogy a végrehajtó elviheti a betegek alól az ágyat, a gépekkel, műszerekkel együtt elárverezheti azt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés