ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Lesújt a MÁV: bezzeg büntetni és kaszálni tudnak

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Csak júliusban - amikor szinte összeomlott a magyar vasút - 15 millió forintot fizettek be a bliccelők a MÁV-nak. Ez rekordnak számít, akkora bevételük még nem volt.
Hirdetés
Ad image

Mindeközben a mozdonyok kidöglenek, a vonatok döcögnek, késnek, kimaradnak, a vagonok meg foszladoznak – következmények nélkül.

Csak idén júliusban több mint 15 millió forintot fizettek be a bliccelők a MÁV számára – írta meg a 24.hu. Ez az összeg rekordnak számít, ekkora bevétel még soha nem érkezett be az állami vasúthoz. A követelésbehajtásból származó bevételeik pedig nemcsak júliusban, de egész évben kiemelkedően magasnak bizonyultak. Januártól júliusig közel 80 millió forint folyt be a MÁV-START kasszájába, amely összességében 40 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszak értékeit. A bliccelésből származó második legmagasabb havi bevétel 13,3 millió forint volt még 2020 márciusában, vagyis négyéves rekord dőlt meg idén júliusban, az összesen 15,2 millió forintos befizetéssel.

A beszedett összeg jelentős késedelmi díjat és kamatot is tartalmaz. A legmagasabb befizetett összeg 148 ezer forint volt. Az eredmény hátterében a társaság szerint az áll, hogy jelentősen fokozták a behajtási hatékonyságukat. Az év első hat hónapjában levélkampányokkal és kimenő hívások segítségével már több mint 1500 fizetési megállapodást kötöttek az adósságok rendezése okán. Emellett az is nyomott a latban, hogy a felszólítás figyelmen kívül hagyása jogi következményekkel jár. Illetve a pótdíjak is jelentősen nőttek. A korábbi 8000 forint helyett már 25000 forintot kell annak fizetnie, aki nem tudja kicsengetni a helyszíni bírságot. Ráadásul ha ezt 30 napon belül nem téríti meg, akkor az összeg 50000 forintra emelkedik. Azaz ,minél többet vár a bliccelő, annál nagyobb lesz a tartozása.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés