ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Nem hajlandók lőni az ellenségre az ukrán újoncok

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Az ukrán újonc katonák közül egyre többen nem hajlandók tüzelni az ellenségre, és az alapvető harci mozdulatokkal is nehezen boldogulnak. Több újonc elhagyta a helyét, sőt, otthagyta a harcteret is.
Hirdetés
Ad image

Így harcos hangsúlyozta, hogy még mindig vannak motivált katonák, de egyre kevesebben. A parancsnokok az újoncokat okolják a sorozatos területi veszteségekért, köztük a Pokrovszk város közelében elszenvedettekért, valamint Oroszország lőszer- és légi fölényéért – írja az Associated Press.

„Néhányan nem akarnak lőni. Látják az ellenséget a lövészárkokban, a lövészállásban, de nem nyitnak tüzet... ezért halnak meg az embereink” – mondta az ukrán 47. dandár egyik zászlóaljparancsnoka.

„Ha nem használják a fegyvert, akkor azok hatástalanok”.

Az újabban besorozott ukránok állítólag messze nem olyan harcedzettek, mint azok, akik az invázió első évében özönlöttek a háborúba.

Az új csapatokról azt mondják, hogy még a minimális szintű kiképzés is hiányzik belőlük – mondták az AP-nek a Pokrovszk térségét védő négy dandár parancsnokai és katonái.

„A fő probléma az újoncok túlélési ösztöne. Korábban az emberek az utolsó pillanatig kitartottak, hogy tartsák a pozíciójukat. Most már akkor is visszavonulnak, amikor a tüzelőállásokat könnyű ágyúzás éri” – mondta a 110. dandár egyik katonája.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés