ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Gyáva feltételt szabott a Hamász vezére a gázai tűzszünetnek

A Hamász vezetője és az október 7-i merénylet kitervelője egy új jelentés szerint saját túlélését tette a gázai tűzszünet feltételévé.
Hirdetés
Ad image

Yahya Sinwar Sinwar a Hamász vezetője és egyben az október 7-i terrortámadás kitervelője korábban azt állította, hogy megtiszteltetés lenne számára, ha meghalhatna az Izrael elleni küzdelemben. A jelek szerint ezt már nem gondolja egészen így. Egy friss jelentés szerint ugyanis a férfi a saját túlélését tette meg a gázai tűzszünet feltételének. Egy magas rangú egyiptomi tisztviselő állítása szerint Sinwar hangsúlyozta, hogy garantálni kell az ő biztonságát és, hogy Izrael nem fog végezni vele.

Sinwar nemrég került csak a Hamász élére azután, hogy múlthónapban meggyilkolták Iszmail Haníjét. A vezető állítja, hogy ha Izrael beleegyezik ezekbe a feltételekbe, akkor lehetségessé válik a tűzszünet a Közel-Keleten. Az új álláspontra azután került sor, hogy Sinwar hónapokig beavatkozott a tűzszüneti és túszcsere-tárgyalásokba, és a terrorvezér arra szólította fel a Hamászt, hogy folytassa a harcot, amíg Izrael el nem pusztul. Sőt, Sinwar a NewYork Post információi szerint azt a több tízezer embert, aki meghalt Gázában, csak szükséges áldozatnak nevezte.

De nemcsak a civilekre, hanem a saját, meggyilkol fiaira is hasonló kifejezést használt. Szerinte haláluk arra szolgált, hogy életet öntsenek a nemzet ereibe. A jelek szerint azonban az a nézet, hogy minden halál szükséges veszteség és a dicsőséghez vezető utat kövezi ki, megváltozott. Alig 5 nappal a kinevezése után már nem igazán van kedve Sinwarnak a mártírhalálhoz. Olyannyira nem, hogy egyiptomi és katari követőket kért fel, hogy segítsenek a háború befejezésében. Az amerikai és az izraeli tisztviselők szerint azonban a terrorcsoport továbbra is akadályozza a fegyverszünetet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés