ACNEWS

Riadalom a lengyel hadseregben: egy orosz ufót keresnek

Hajtóvadászat indult… meg akarják találni, mindenáron.
Hirdetés
Ad image

Úgy döntöttek, hogy növelik a lengyel légteret megsértő ismeretlen objektum felkutatásában részt vevő katonák számát – közölte Jacek Goryszewski alezredes, a fegyveres erők műveleti parancsnokságának szóvivője a polsatnews.pl-nek. A keresés Tyszowce település északnyugati részén, Tyszowce község területén folyik.

Tegnap óta folyik a keresés egy azonosítatlan légi tárgy után, amely feltehetően a Lubelskie vajdaságban található Tyszowce község területén zuhant le.

A fegyveres erők műveleti parancsnokságának információi szerint a tárgy hétfőn 6 óra 43 perckor lépte át az ország határát, valószínűleg egy pilóta nélküli légi járműről van szó.

 – Az Ukrajna területét, köztük a lengyel határral szomszédos régiókat ért tömeges támadás során valószínű, hogy az objektum Lengyelország területére lépett – közvetítette Maciej Klisz tábornok.

A katonatiszt hangsúlyozta, hogy az objektumot három rádiólokációs állomással is figyelték. – ‘Teljes ellenőrzés alatt tartottam (azt), készen álltam a lelövésére, kapcsolatban álltam a védelmi miniszterrel, valamint a vezérkari főnökkel’ – mondta Klisz tábornok.

Miért nem cselekedett? Mert nem lehet tárgyakra lőni anélkül, hogy előtte egyértelműen ne azonosítanák.

Most úgy döntöttek, hogy növelik a keresésben részt vevő katonák számát. De nem tervezik annak a területnek a növelését, ahol a keresést végzik. Korábban egy katonatiszt arról számolt be, hogy a keresést elsősorban erdős területeken és mezőgazdasági területeken folytatják.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés