ACNEWS

A lengyelek rátámadtak a NATO-ra: mindenáron lőni akarnak

Sikorski / Fotó: Shutterstock
Sikorski / Fotó: Shutterstock
A lengyel kormány nyíltan szembeszállt a katonai szövetséggel a háborús övezetről szóló vitában.
Hirdetés
Ad image

Radoslaw Sikorski külügyminiszter arról beszélt, hogy „kötelességünk lelőni az Ukrajnából közeledő orosz drónokat és más rakétákat, mielőtt azok belépnének a lengyel légtérbe – vagyis a háborús övezet fölött.” A NATO azonban eddig elutasította az orosz drónok és rakéták lelövését Ukrajna felett, ahogyan Kijev követelését is, hogy repüléstilalmi zóna legyen felettük.

Sikorski elmondta: „Én személy szerint úgy gondolom, hogy ha ellenséges rakéták tartanak a légterünkbe, akkor ez az önvédelem legitim cselekedete lenne. Mert ha egyszer már beléptek, jelentős a kockázata annak, hogy valaki megsérül a törmelékektől”.

Mircea Geoana NATO-főtitkárhelyettes ezzel nem értett egyet: „Természetesen tiszteletben tartjuk minden szövetségesünk jogát, hogy szavatolja saját nemzetbiztonságát. De a NATO-n belül mindig is egyeztettünk, mielőtt olyan lépéseket tettünk, amelyek mindannyiunkra nézve következményekkel járhatnak” – mondta.

A múlt héten a lengyel hadsereg radarral észlelte egy meg nem nevezett repülő tárgy behatolását Ukrajna felől. Az objektum magassága és sebessége egy iráni tervezésű orosz Shahed harci drónra utalt, amelyet Oroszország Ukrajna ellen használ. – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés