ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Másodszorra osztották ki idén az Emmy-díjakat

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Tarolt az idei második Emmy-gálán a Sógun és A mackó. De meglepetések is voltak bőven a díjkiosztón.
Hirdetés
Ad image

Hajnalban osztották ki az Emmy-díjakat, aminek különlegessége, hogy rendhagyó módon ez idén már másodszorra történt meg. A tavalyi gálát ugyanis a hollywoodi sztrájkok miatt kénytelenek voltak 2024 januárjában megtartani. A 8 hónappal korábban megrendezett gálához hasonlóan idén is A mackó (The Bear) vitte el a két legfontosabb elismerést – írta meg a 24.hu.

A sorozat kapta a legjobb főszereplőnek, valamint a legjobb mellékszereplőnek járó díjakat. Ami mellett még 9 másik kategóriában is a legjobbnak bizonyult, többek között Jamie Lee Curtist is díjazták. A legjobb vendégszereplőnek járó szobrot vihette haza. Ezzel A mackó utolsó évadja lett minden idők legtöbb díját egymásra halmozó szezonja.  A legjobb vígjátéknak járó szoborról csúszott le egyedül, azt ugyanis a Hacks- A pénz beszél zsebelte be, míg a kategória legjobb színésznője Jean Smart lett, aki a Hacks stábjából került ki.

A dráma kategóriában A sógun volt messze a legsikeresebb. A sorozat négy díjat söpört be, köztük a legjobb férfi és női szereplőnek járó elismerést. Előbbit első alkalommal kapta meg japán színész. A sógun lett a legjobb dráma is, sőt a legjobb rendezőnek járó díjat is hazavihették.

Emellett a két sorozat mellett a nagy port kavaró Szarvasbébi is tarolt az idei Emmy-gálán. A legjobb miniszorozat vagy antológia kategóriában dominált, kis híján minden díjat begyűjtve. Egyedül a rendezői díjról maradt le, azt végül Steve Zaillian kapta a Ripley-ért. A legjobb férfi mellékszereplőt itt a Fargo adta (Lamorne Morris), a True Detective: Night County pedig a legjobb színésznő (Jodie Foster) szobrát hódította el.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés