ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Saját kocsmát nyitott III. Károly

III. Károly / Fotó: Shutterstock
III. Károly / Fotó: Shutterstock
Meglepő fordulatot vett III. Károly karrierje: kocsmát nyitott. A királyi bárban a gin dominál, van gin-tonik és gines csoki is.
Hirdetés
Ad image

A brit uralkodó, III. Károly új befektetésbe vágta a fejszéjét. Nemsokkal azután, hogy hamburgerezőt, illetve fagyizót nyitott a norfloki Sandringham birtokán. Ezeket az üzleteket pedig most egy ginbár fogja szorosan követni. Az ugyanis régóta nem titok, hogy III. Károly rajong a borókából készült italért. Az új bárban a birtokán termesztett növényekből állítják elő a ginhez az alapanyagot.

A vendégek a Mirror beszámolója szerint választhatnak egy testesebb, málnával és almával készült, valamint egy könnyedebb, Sharon-gyümölcs alapú ital közül. Utóbbit egyébként Celebration Ginnek keresztelték el megálmodói. Az árak pedig meglepően barátiak. Egy gin-tonik 6.50 fontba kerül, ami átszámítva kábé 3000 forint. De a birtok boltjában lehet még kapni málnás-gin lekvárt, valamint gines csokoládét is. Előbbi 6.99 fontba (3300 forint), míg utóbbi 14.99-be (7000 forint).

Érdekesség egyébként, hogy Gordon Rayner, a királyi ház szóvivője szerint III. Károly minden este elfogyaszt egy pohár erős italt vacsora előtt. Ez pedig nem más, mint egy gin-martini. Nem rázva, hanem keverve. A hírek szerint az uralkodó az italát fél adag vermuttal és fél adag ginnel elkészítve szereti, amit olajbogyóval és citromhéjjal díszítenek fel neki. Ehhez a recepthez és az alapanyagokhoz pedig olyannyira ragaszkodik, hogy külföldi útjaira is magával viszi az italokat és a keverőkészletét.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés