ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Az embercsempészeket is utolérte a nyár végi leárazás

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A palermói rendőrség 728 olyan weboldalt zárt le, amelyeken migránsok illegális útjait hirdették Észak-Afrikából Olaszországba.
Hirdetés
Ad image

Az ügyfelek vonzása érdekében a honlapok egyes esetekben kedvezményes árakat kínáltak nőknek és gyerekeknek, valamint családoknak szóló utazási csomagokat – közölte a rendőrség.

A weboldalakon az utazás költségei (kb. 4600 euró személyenként, ami közel 2 millió forint) és a pénzátutalási rendszereken keresztül történő fizetés módja szerepelt. A honlapok mögött Líbiában és Egyiptomban tevékenykedő emberkereskedők állnak. A palermói rendőrség szerint a weboldalakat az amerikai Meta céggel együttműködve hozták létre. A Meta néhány hónappal ezelőtt kezdte el szisztematikusan figyelni az emberkereskedők által az Észak-Afrikából Olaszországba irányuló illegális utazások hirdetésére használt weboldalakat és közösségi hálózatokat – írja a krone.at.

A weboldalak elemzése, amely tavaly novemberben kezdődött, lehetővé tette a nyomozás elindítását és a migránsok indulási vagy tranzitpontjairól, valamint az új közlekedési eszközökről szóló információk megszerzését. Az összegyűjtött információkat a migrációs jelenség nyomon követésére és a líbiai és tunéziai rendőrhatóságokkal való közvetlen információcserére használják fel – közölte a rendőrség.

2024 eleje óta 44 675 migráns érkezett Olaszországba, miután tengeren átutazott a Földközi-tengeren, szemben a 2023-as év azonos időszakában regisztrált 125 806 migránssal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés