ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Verstappen otthagyja a Red Bullt, 2026-tól átül a Mercedesbe

Megegyezett és kezet is fogott Max Verstappen és Toto Wolf, hogy a háromszoros világbajnok másfél év múlva a csillagos autót vezeti.
Hirdetés
Ad image

A német sajtó úgy tudja, hogy Max Verstappen 2026-ban elhagyja a Red Bullt és a Mercedeshez igazol. Erről egyezett meg a háromszoros világbajnok édesapja és Toto Wolf, már kezet is fogtak. Mióta Lewis Hamilton bejelentette, hogy a Ferrarihoz igazol, folyamatosan ment a találgatás arról, ki lesz George Russell csapattársa a 2025-ös szezonban. A Mercedes az Olasz Nagydíj helyszínén tett pontot az ügy végére Andrea Kimi Antonelli szerződtetésével.

A pletykák viszont ezzel sem értek véget. Már a bejelentés után felmerült, 2025 egyfajta szétlövés lesz a fiatal olasz és Russell között. Ugyanis a Mercedes továbbra sem tett le arról, hogy megszerezze Max Verstappent. Arról, hogy a hollandot szívesen látná az istállónál, a csapatfőnök, Toto Wolff is több alkalommal beszélt az Olasz Nagydíj előtti időszakban. Bár Toto jelezte, szó sincs szétlövésről, a Mercedes hosszú távra tervez Rusell és Antonelli kettősével. De ezzel sem sikerült megállítani a találgatásokat – írta az m4Sport.

A német F1-Insider legutóbbi cikke szerint például továbbra is tartanak a tárgyalások. Sőt, a holland klasszis édesapja, Jos szóban már meg is egyezett Wolff-fal. Eszerint fia 2026-tól a csillagosok versenyzője lesz és a felek már „kezet is ráztak” erre. A lap szerint Verstappenéket rosszul érintette a Red Bull legendás tervezőjének, Adrian Newey-nak a távozása. Aki egyébként szívesen új csapatához, az Aston Martinhoz csábítaná a háromszoros bajnokot. Egyes források szerint ezért dolgozik a csapat vezetősége is. Jos Verstappen és a címvédő menedzsere, Raymond Vermeulen viszont mégis inkább a Mercedest favorizálja. Ennek oka az, hogy arra számítanak, a csillagosok profitálnak majd leginkább a 2026-os a motorokat és a karosszériát is érintő komoly szabályváltozásból.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés