ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

A kerekesszékes Kálmán bácsi lett a dunai árvíz hőse

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
A mozgássérült idős férfi kerekesszékében ülve rendületlenül lapátolta a homokot a zsákba a szentendrei Duna-parton.
Hirdetés
Ad image

A kerekesszékes, homokot lapátoló Zsiros Kálmán bácsi fotója homokzsákos fotója hamar körbeért, azóta a dunai árvíz hőseként ünnepli az ország. A mozgássérült férfi másfél évvel ezelőtt került kerekesszékbe, amikor cukorbetegség miatt elveszítette a bal lábát. Bár a férfi sosem lesz képes feldolgozni az életét megváltoztató traumát, megpróbál együtt élni helyzetével. Ennek ellenére Kálmán bácsi helytáll a gáton, ott dolgozik, ahol a legnagyobb szükség van rá.

„Az interneten olvastuk a felhívást. Brigi lányommal közösen mentünk le a gátra, vittük a lapátot is, hogy megtöltsük a zsákokat homokkal. Készült ott rólam egy fotó, ami felkerült az internetre” – mesélte a Borsnak Kálmán bácsi. Akiből néhány óra alatt hős, példakép lett. A férfit meglepte az elismerés, amit kapott.

„Én csak tettem a dolgomat, a többiekkel együtt. Ez csupán emberség. Csodálatos dolog, hogy tényleg az egész település összefogott. Mindenki szorgalmasan és erejét megfeszítve dolgozott. Aki nem tudott lapátolni vagy homokzsákot pakolni, az süteményt hozott, vagy kávét főzött mindazoknak, akik a gáton dolgoztak – magyarázta a lapnak a férfi. Aki órákon át lapátolta a homokot, hisz egy több száz méteres gátat kellett villámgyorsan megépíteniük. Kálmán bácsi lányai nagyon büszkék az édesapjukra, akinek hatalmas önbizalmat adott, hogy hasznosnak érezheti magát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés