ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Hivatalos: Kijevben elfogyott a levegő

Kijev lett a világ legszennyezettebb levegőjű városa. A lakosokat arra kérik, hogy ne nyissanak ablakot, és még a szabadba se menjenek ki.
Hirdetés
Ad image

Az ukrán fővárosban már reggel óta kezdve nincs mit lélegezni. Az IQair szolgálat szerint Kijev mostanra a legszennyezettebb levegőjű várossá vált.

A forrás szerint Kijevben már 17,5-szeresen is túllépték a szennyezés megengedett legmagasabb szintjét.

A főváros légszennyezettség tekintetében megelőzi az egyiptomi Kairót és az indonéziai Jakartát. Az indiai Kalkutta a negyedik helyen áll, a bangladesi főváros, Dhaka pedig az öt legszennyezettebb város toplistáját zárja – írja az unian.net.

A főváros levegőjében a lebegő részecskék (por) koncentrációjának növekedését regisztrálták. Mindezt állítólag a kijevi régió ökoszisztémájában keletkezett tüzek okozhatják. A mentők jelentése szerint a tüzet a Visgorod kerületben rögzítették.

A főváros lakóinak azt tanácsolták, hogy kevesebbet tartózkodjanak a szabadban, ne szellőztessék a szobákat, igyanak több vizet, és kapcsolják be a légtisztítókat teljes teljesítményen, ha vannak. És ha van áram…

Közben a helyi lakosok a hálózatukon arról számoltak be, hogy az égés szaga olyan erős, hogy könnyeznek, tüsszögnek és fejfájástól is szenvednek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés