ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Tériszony: Zelenszkij és Lavrov New Yorkban találkozik

Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Az államok várakozása szerint Zelenszkij és az orosz külügyminiszter, Lavrov is részt vesz az ENSZ következő ülésén. Egy térben feszülnek egymásnak.
Hirdetés
Ad image

Az államok várakozása szerint Volodimir Zelenszkij és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is részt fognak venni az ENSZ Biztonsági Tanácsának Ukrajnával foglalkozó ülésén kedden. Matthew Miller az amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta, nem tartják reálisnak a finn követelést. Ebben azt akarják elérni, hogy Oroszországot fosszák meg a biztonsági tanácsi tagságától. Ennek oka, hogy ezt nehéz lenne kivitelezni.

Arra a kérdésre, hogy létrejöhet-e amerikai-orosz külügyminiszteri találkozó, a szóvivő közölte, ez nem szerepel a napirenden. Elképzelhető, hogy amikor az egyik fél felszólal, történt már hasonló, a másik addig elhagyja a termet.

Az amerikai külügyi szóvivő kifejtette, hogy az Egyesült Államok nem tartja reális követelésnek azt a finn részről szerdán elhangzott felvetést, miszerint Oroszországot fosszák meg biztonsági tanácsi tagságától és szavazati jogától.

Matthew Miller emlékeztetett arra, hogy hasonló követelések már voltak korábban is, és úgy fogalmazott, hogy egy ilyen lépést „hihetetlenül nehéz lenne kivitelezni”. Hozzátette még, hogy az Egyesült Államok „olyan dolgokra összpontosít, amelyek lehetségesek és nem azokra, amelyek nem”.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés