ACNEWS

Agyonvertek egy férfit az ukrán toborzóirodán

Pixabay
Pixabay
Gyilkosság miatt nyomoz az ukrán hatóság Munkácson, mert a katonák agyonvertek egy 53 éves kárpátaljai férfit, Kanalas Szerhijt.
Hirdetés
Ad image

Kanalas Olga állítása szerint a férjét, Kanalas Szerhijt annyira megverték a Munkácsi Járási Toborzási és Szociális Támogatási Központ szolyvai kirendeltségén, hogy a kórházban belehalt a sérüléseibe. Szerhijt augusztus 28-án vitték be a toborzó központba – írta az Index a Szuszpilne Uzshorod cikke nyomán. Feleségével, Kanalas Olgával engedélyt kaptak az illetékesektől, hogy személyesen tartsák a kapcsolatot.

Vérömleny volt a fejében

Olga minden nap találkozhatott a férjével, a harmadik napon vette észre rajta a bántalmazás nyomai. A férfi el ismerte a feleségének, hogy megverték. „Szeptember 1-jén, vasárnap elmentem hozzá, és azt láttam, hogy súlyosan megverték: sántított, az orra eltört, a jobb szeme alatt pedig zúzódás volt. Ugyanaz a katona, aki elvitte, elmagyarázta nekem, hogy nyilatkozatot fog írni a rendőrségnek arról, hogy ki verte meg – mesélte a nő a lapnak. A 24 szerint Olgát másnap értesítettek, hogy a férje súlyos állapotban fekszik az ungvári kórházban, vérömleny alakult ki a fejében. A műtét után továbbra is súlyos maradt az állapota, visszaszállították a szolyvai kórházba, ahol szeptember 4-én életét vesztette.

Tagadnak mindent a toborzók

A toborzó iroda tagadja, hogy közük lenne a férfi halálához. Az ő kommunikációjuk szerint a férfit alkalmasnak ítélték a katonai szolgálatra, ezért a kiképzőközpontba küldték. Állítólag útközben lett rosszul, ami miatt mentőt hívtak hozzá. Az elhunyt férfi felesége szerint ugyanakkor a férje alkalmatlan volt a katonai szolgálatra, ami a katonakönyvében is rögzítve volt.

Az asszony állítja, hogy a dokumentum a férje halála után eltűnt a toborzóközpontból. Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat alapján az orvosok megállapították, hogy a halálát természetes betegség okozta (a bal agyfélteke ischaemiás infarktusa), és nem függött össze traumás sérülésekkel, a rendőrség mégis gyilkosság miatt indított nyomozást, és már ki is hallgatott az ügyben tanúkat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés