ACNEWS

Csípős reggelre ébredtünk, aztán simogatóra vált a napsütés

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Ma reggel 2 és 9 fok közé hűlt a levegő, a nyugati völgyekben gyenge fagyra, napközben viszont napsütésre, derűs időre számíthatunk.
Hirdetés
Ad image

Hétfőn még csíp a kora reggeli levegő, a csendes zugokban akár fagyhatott is, napközben viszont derűs idő, szikrázó napsütés vár ránk. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre még élénk, a Tiszántúlon többfelé erős lesz az északi szél. Sopron és a Fertő-tó környékén pedig a délies szél támadhat fel. Hideg lesz a reggel, többnyire 2 és 9 fok közé hűl a levegő, de a nyugati országrész fagyzugos völgyeiben gyenge fagy is előfordulhat. Délután 15-19 fokot mérhetünk – írja az Időkép

A nyugalomba jutó hűvös légtömeg az eddigieknél jóval csípősebb reggelt eredményez, helyenként 0 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet, talajmenti fagyra is kell számítani. Legközelebb szerdán érkezhet térségünkbe újabb hullámzó frontrendszer, emiatt növekszik a felhőzet és a csapadékhajlam. A felhős tájakon napközben szakadozik a felhőzet, délután már gomolyfelhők zavarhatják időszakosan a napsütést, csapadék nem alakul ki. Este a gomolyfelhők feloszlanak. Az északi szél főleg a Tiszántúlon ma is élénk lesz, sőt néhol olykor erős széllökés is előfordulhat, majd estére mindenhol mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű – írta a met.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés