ACNEWS

2024. September 30.   |   Jeromos napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Óriásit futottak a magyarok – mindkét versenyen

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A legendás Spartathlon versenyen Bódis Tamás negyedik lett, míg Lubics Szilvia a Grand to Grand ultrafutóversenyt nyerte meg.
Hirdetés
Ad image

Sorozatban negyedszer nyerte meg a Spartathlont a görög Fotisz Ziszimpulosz. A 246 kilométeres, Athénból rajtoló és Spártáig tartó ultrafutóversenyen a legjobb magyar szereplő Bódis Tamás volt, ő a negyedik lett.

Sokáig a második-harmadik helyen futott, végül Ziszimpulosz, az uruguayi Román Martínez és a francia Florian Robin mögött negyedikként ért be Spártába. Ziszimpulosz 20 óra 18 perc és 43 másodperc alatt teljesítette a távot, Bódis ideje 24:01:25 volt, a magyarok közül vasárnap reggelig csak ő ért célba. Délelőtt Nagy Miklós is befutott, 29:25:03 órával a 22. lett a férfiak mezőnyében – írja a Nemzeti Sport.

A női versenyt a finn Noora Honkala nyerte meg 24:25:08 órás idővel, őt spanyol és norvég riválisa követte egy, illetve két óra lemaradással. A legjobb magyarként Fogarasiné Veres Krisztina a hetedik lett 29:50:12 órás eredménnyel. Idén 20 magyar indult a versenyen.

Grand to Grand

Mindeközben Lubics Szilvia nyerte meg a Grand to Grand ultrafutóversenyt – számolt be a 24.hu. Az indulóknak Arizona és Utah között kell lefutniuk 275 kilométert a kietlen, köves, sivatagi tájon keresztül. „Éjszakánként derékaljon, hálózsákban aludt egy sátorban, nappal a tűző napon futott többségében 40-50 kilométeres szakaszokat, egy alkalommal 85 km-t, végül pedig 13-at.” – olvasható Szilvia Facebook oldalán a beszámoló.

Lubics Szilvia a második napon állt a verseny élére. Innentől kezdve végig ő vezette a mezőnyt, amit 45 óra 32 perc alatt tett meg. Ez több mint egy órával gyorsabb, mint a második helyezet, Alix Noblat eredménye. A férfi mezőnyben Roskovics Miklós indult el magyar színekben, ő a hatodik helyen végzett.

Ez nem az első hasonló győzelme Szilviának. Korábban egy, az Antarktiszon rendezett ultramaratont is megnyert. Ezeken a futásokon a versenyzőknek előírt ruházatot és élelmet, valamint vizet kell magukkal vinniük, sőt az is meg van adva, hogy mennyi minimum kalóriát kell naponta biztosítaniuk maguknak. Az Antarktiszon rendezett versenyen Szilvia hátizsákja egyébként víz nélkül nyomott 10,5 kilót.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés