ACNEWS

Gyilkolt a medve, gombaszedő férfi combját marcangolta szét

A tél beállta előtt eleséget kereső medve sokkal agresszívebb, ezúttal Szlovákiában ölt meg egy gombát szedegető embert.
Hirdetés
Ad image

Gyilkolt a medve, egy 55 éves férfi volt az áldozat, aki társával gombát szedett Szlovákiában a Magas Tátrában, Hibbe város határában. Sokan még mindig azt hiszik, hogy a barnamedve olyan mint a Micimackó, nos, ítt a cáfolat. Az áldozattá vált férfi és társa gyanútlanul gyűjtötték a gombát, amikor a ragadozó rájuk támadt – közölték a mentőszolgálatok szombaton.

Az MTI szerint a férfi a mentők erőfeszítései ellenére belehalt a medve okozta sérüléseibe. Állítólag a lábán egy főverőeret ért a harapás, már nem lehetett megmenteni – írta a mentőszolgálat a Facebook közösségi portálon. A helyi média értesülései szerint legutóbbi 2021-ben történt halálos kimenetelű medvetámadás a térségben.

Eközben a Palina-Völgye Vadásztársaság tájékoztatása szerint szombat este Borsodszentgyörgy község határában egy nagy testű barna medvét láttak a palinai gyümölcsösben. „Kérjük azokat, akik például természetjárás, túrázás vagy gombászás alkalmával az erdőt járják, legyenek körültekintők, egyedül ne induljanak el. Lehetőleg csoportosan, akár beszélgetve járják az erdőt, ezzel is csökkentve egy esetleges baleset lehetőségét.” Ezekkel a szavakkal figyelmeztette a környéken élőket közösségi oldalán a borsodszentgyörgyi önkormányzat.

Miközben a vadászok folyamatosan kongatják a vészharangot az egyre sűrűsödő medveészlelések miatt, az illetékes nemzeti parkot semmit nem tesznek a biztonság érdekében. Hiába panaszkodnak a károsult gazdák, a vadászok, a nemzeti parkok szakembereik csak azt hangoztatják, hogy nem tudják megerősíteni a nagyragadozók megjelenését.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés