ACNEWS

Kecskemét atomháborúra készül

Illusztráció / Kép: Pexels-Pixabay
Illusztráció / Kép: Pexels-Pixabay
Magyarország szintet lép a NATO tagságából adódó kötelezettségek terén. Belátható időn belül atomfegyverek célba juttatására is alkalmas repülőtérrel bővül a magyar arzenál - a Honvédelmi Minisztérium cáfol.
Hirdetés
Ad image

A közeljövőben az Egyesült Államok kezdeményezésére jelentősen átalakul a kecskeméti katonai repülőtér – közölte a hvg. A légikikötő az „Európai Védelmi Kezdeményezés” elnevezésű program keretében újul meg és alkalmassá válik atomfegyverek célbajuttatására alkalmas repülőgépek állomásoztatására is.

Az Egyesült Államok elsősorban az orosz fenyegetésre válaszul döntött a kecskeméti repülőtér fejlesztése mellett. A tervek szerint az alföldi támaszpont képes lesz F-15 Eagle vadászgépek, A–10 Warthog sugárhajtású csatarepülőgépek és C–5 Galaxy szállítógépek fogadására és elhelyezésére is. Az amerikaiak indoklása szerint ugyanis egyre több jel mutat arra, hogy Oroszország az évtized végére felkészül egy újabb háborúra. Magyarországon már eddig is megfordultak F–15-ös és F-16-os vadászrepülőgépek, de leginkább csak hadgyakorlatok alkalmával, állandó állomásoztatásuk a NATO keleti szárnyának bővítését jelenti.

Az elképzelések szerint Kecskeméten új parkolópályát építenek, lesz egy másik gurulóút is, megújul a repülőtér világítása, továbbá egy új utat is építenek a bázishoz. Az már tény, hogy megkötöttek egy 21 millió dolláros szerződést, amely egy új üzemanyag-tároló létesítését szolgálja.

A Honvédelmi Minisztérium az index megkeresésére cáfolta a hírt. Tájékoztatójuk a következő: „Az Amerikai Egyesült Államoktól olyan kérés, hogy Magyarország területén atomfegyver tárolására kerüljön sor, nem érkezett! Atomfegyverek behozatala a magyar kormány és az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem lehetséges. A kormány ilyen engedélyt nem adott és a jövőben sem tervez ilyenhez hozzájárulni!”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés