ACNEWS

Botrányos ajkak: az új trend veszélyei

Fotó: EverDerm jóvoltából
Fotó: EverDerm jóvoltából
Az ajakfeltöltés az utóbbi évek egyik legnagyobb slágere. De vajon a hatalmas, csókos szájnak mi az árnyoldala?
Hirdetés
Ad image

Az ajaktöltés a modern szépségipar egyik legfelkapottabb beavatkozása, de a tökéletes, telt ajkak iránti vágy nem mindig vezet sikeres eredményhez. Egyre több botrányos eset kerül nyilvánosságra, amelyek felfedik a kozmetikai ipar veszélyeit. A túlzott vagy rosszul végrehajtott beavatkozások nem csak a páciensek megjelenését, de önbizalmukat és életminőségüket is károsíthatják.

Óriási kockázatokat rejt magában

Az elmúlt évek egyik legismertebb példája a híres énekesnő, Lisa Garland esete, akinek ajkai a kezelést követően túl nagyra duzzadtak. Az eset óriási port kavart, és újraindította a vitát a plasztikai beavatkozások kockázatairól. Garland azt állította, hogy az orvos túl sok anyagot fecskendezett be, így az eredmény szinte torz lett. Azóta több híresség is hasonló problémákkal szembesült, például az influenszer Courtney Stansfield, akinek arca a beavatkozás után aszimmetrikussá vált. Mindkét eset rávilágít arra, hogy az ajaktöltés komoly kockázatokat rejthet.

Fotó: EverDerm

A szépségtrendek középpontjában gyakran az extrémitás áll, és a fiatalok sokszor követik a legújabb divatot, akár az egészségük árán is. Az egyik ilyen extrém irányzat a „devil lips”, amely során az ajkakat hullámzó formára alakítják. Bár sokan ezt önkifejezésként értékelik, az orvosok komoly aggályokat fogalmaztak meg, mivel a beavatkozás károsíthatja az ajkak szerkezetét.

A botrányok és a szélsőséges trendek ellenére léteznek olyan klinikák, ahol a természetes eredmények és a páciens elégedettsége az elsődleges szempont. Az EverDerm Klinika esztétikai szakorvosai híresek arról, hogy a természetes szépség megőrzésére törekszenek, miközben figyelembe veszik a páciensek egyéni igényeit. Az EverDerm tulajdonosa, Slamovits-Horváth Beáta, elmondta: „Számunkra fontos, hogy a páciens ne csak elégedett legyen, hanem a beavatkozás eredménye harmonikus és természetes maradjon.” A klinikán minden esetet alapos konzultáció előz meg, így biztosítva, hogy a páciensek pontosan azt az eredményt kapják, amit szeretnének, anélkül, hogy túlzásokba esnének.

Az ajaktöltés világa nem csupán arról szól, hogy több a jobb. A páciensek egy része túlzott eredményeket vár el, amely hosszú távon káros hatásokhoz vezethet. Slamovits-Horváth Beáta szerint az orvosok felelőssége, hogy megakadályozzák a páciens irreális elvárásait: „Ha valaki túlzott ajakméretet szeretne, fontos figyelmeztetni őt a következményekre, és adott esetben visszautasítani a beavatkozást. Az elsődleges szempont a páciens jóléte és hosszú távú elégedettsége.”

Fotó: EverDerm jóvoltából

Az EverDerm Klinika szakorvosai szerint az arányosság és esztétikai harmónia az, amit minden kezelés során szem előtt tartanak.

A sztárok hatása

Az ajaktöltés térhódításához nagyban hozzájárultak a hírességek is. Az olyan sztárok, mint Kylie Jenner, akik híresen telt ajkaikkal váltak ismertté, nagy hatást gyakorolnak mindenkire. Épp ezért az  ajaktöltés népszerűsége egyelőre nem látszik csökkenni, de az egyre gyakoribb botrányos esetek és a szélsőséges trendek óvatosságra intenek. A orvosok felelőssége elengedhetetlen ahhoz, hogy az ajaktöltés ne váljon veszélyessé. Az EverDerm Klinika jó példa arra, hogyan lehet a páciensek elégedettségét és a természetes szépséget egyszerre előtérbe helyezni, sőt októberben kedvezményes áron érhető el a dús ajkak álomképe esztétikai szakorvosaiknak hála.

(X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés