ACNEWS

Vérlázító üzenetet küldött az MSZP új elnöke az első mondatával

Fotó: Hír TV
Fotó: Hír TV
Viccnek is rossz: a politikai élet lelkiismerete akar lenni az MSZP, miközben 4 korrupt szocialista politikusa ellen folyik nyomozás.
Hirdetés
Ad image

Óriási bakot lőtt már az első megszólalásával Komjáthy Imre a törpepárttá silányult MSZP frissen megválasztott elnöke, aki szerint pártja a politikai élet lelkiismerete lesz, miközben korrupcióval vádolt,  4 korrupt politikusa ellen is büntetőeljárás folyik. Ebből három korábban az arca is volt a szocialista pártnak. Az önmagában egy bohóctréfa, hogy miért épp azt a Komjáthit választották meg pártelnöknek, aki Kunhalmi Ágnessel soha nem látott mélységű válságba taszította az MSZP-t.

Bíróság előtt az MSZP volt alelnöke is

Komjáthi a párt budapesti tisztújító kongresszusa végén közölte: “Mi leszünk a magyar politikai élet emberi hangja. Az MSZP lesz a magyar politikai élet baloldali lelkiismerete.” Ami több mint vérlázító annak tükrében, hogy az elhíresült zuglói parkolási botrány kapcsán vádat emeltek négy MSZP-s politikus ellen. Egy ilyen bandának mégis honnan a búbánatból lenne erkölcsi alapja ahhoz, hogy lelkiismerete legyen nemhogy a baloldalnak, de bárminek is?

Ha ez nem lenne elég, az MSZP egykori alelnöke, a volt államtitkár Simon Gábor büntetőügye is már 10 éve húzódik. Ő az a politikus, aki 570 ezer eurót és 160 ezer dollárt – több mint negyedmilliárd forintot – rejtegetett egy svájci és egy osztrák bankban. De erről a vagyonbevallásában is mélyen hallgatott. Őt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolják.

Nagy biznisz volt a zuglói parkolás

Mint ismert, Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere, Baja Ferenc volt MSZP-s miniszter, Tóth Csaba egykori és Molnár Zsolt jelenlegi szocialista országgyűlési képviselő ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. A hatóságok azzal vádolják a politikusokat, hogy a XIV. kerületi parkolás üzemeltetésének elnyeréséért és megtartásáért több alkalommal is 10-15 millió forintot vettek át a nyertes cégtől. A Központi Nyomozó Főügyészség vádiratában azt kérte, hogy a bíróság ítélje a megnevezett politikusokat szabadságvesztésre. Ezen kívül 10 millió forintnyi pénzbüntetést kért az ügyész. És azt, hogy rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást az ellopott pénzek miatt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés