ACNEWS

Tagad a karateedző, aki nyáron felrúgta a hétéves gyermeket

Illusztráció / Kép: Pexels
Illusztráció / Kép: Pexels
Egy emberként hördült fel az ország az internetre kikerült videó láttán. A karateedző brutális erővel rúgta fel hétéves tanítványát a kalandparkban. A férfi ma állt bíróság elé.
Hirdetés
Ad image

Előkészítő ülést tartott a Szombathelyi Járásbíróság hétfőn a karateedző ügyében, aki nyáron, egy szolnoki táborban úgy rúgott fel egy hétéves gyermeket, hogy az a levegőben átpördült, és a fejére esett – számolt be a hvg. Korábban már kiderült, hogy a sokkos állapotban lévő, rettegő gyermekre az edző egy vödör hideg vizet öntött az eset után – tudósított róla az acnews.

A ma kezdődött bírósági eljárásban ismertették a vádiratot. Eszerint a bántalmazott gyermek az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, illetve kórházi ellátásra szorult. A vizsgálat arra is fényt derített, hogy a férfi egy sportegyesület edzőjeként a heti edzések, kirándulások és edzőtáborok alkalmával a felügyeletére bízott gyerekeket többször is bántalmazta, megszégyenítette, sőt ebbe a többi sportolót is bevonta.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése bűntett és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, többrendbeli könnyű testi sértés bűntett elkövetésével vádolja a férfit, aki a mai tárgyaláson nem ismerte el büntetőjogi felelősségét. Nem fogadta el a beismerés esetére szóló büntetést sem, nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta.

A Szombathelyi Járási Ügyészség két év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, valamint kezdeményezte, hogy a vádlottat végleges hatállyal tiltsák el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi viszonyban áll. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság dönt majd.

A történtek után férfi időközben lemondott a Yakuzák SE vezetéséről, a karateszakszövetség pedig örökre eltiltotta őt mindennemű karate oktatási tevékenységtől és megfosztotta mesteri címétől, edzői titulusától is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés