ACNEWS

Így alakul a tömegközlekedés október 23-án

Illusztráció / Fotó: MTI
Illusztráció / Fotó: MTI
A nemzeti ünnep alkalmából számos budapesti közteret lezárnak, ami jelentős változásokat eredményez a közlekedésben.
Hirdetés
Ad image

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából számos közteret lezárnak Budapesten. Ennek következtében átalakul a teljes fővárosi közlekedés.

A BKK tájékoztatása szerint az alábbi tömegközlekedési eszközöket érinti a változás:

  • A 19-es és 41-es villamosok holnap 16:00 és 16:40 között a dél-budai végállomásuktól csak a Szent Gellért tér-Műegyetem megállóig, míg Óbudai irányából a Batthyány térig járnak.
  • 16:40 és 18:30 között a villamosok ismét teljes vonalon közlekednek. Azonban a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a villamosokat elterelik. Így a Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Margit körút vonalon haladnak majd.
  • Az 56A villamosok 16:00-tól 16:40-ig a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között a 61-es villamos vonalára terelve közlekednek, a Krisztina körút–Alkotás utca–Villányi út útvonalon.
  • A 107-es busz 11 és 17 óra között a Műegyetem rakpart helyett a Budafoki úton közlekedik majd a BudaPart irányába.
  • A 7-es, 107-es és 133-as autóbuszok 16:40 és 18:40 között az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át járnak.
  • A 11-es busz 16:30 és 17:10 között módosított útvonalon, a Nagybányai út és a Száll Kálmán tér között közlekedik.
  • A 16-os busz 16:20 és 17 óra között rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között jár.
  • A 39-es járat 16:30 és 17:10 között rövidített útvonalon, a Goldmark Károly utca és a Fazekas utca között jár mindössze.
  • A 105-ös, 178-as, 210-es és a 216-os busz 16:20 és 17 óra között a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon keresztül megy.

Mindezek mellett a MÁV menetrendje is módosul. Szerdán, október 23-án az ünnepnapi menetrend lesz érvényes, míg a helyközi buszjáratok munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek. A helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza, a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest, a Budapest-Nagykanizsa, a Budapest-Keszthely, a Budapest-Békéscsaba, a Budapest-Cegléd-Szeged, a Budapest-Veszprém-Szombathely, a Zalaegerszeg, illetve Göcsej vonalon nagyobb kocsiszámmal indulnak a vonatok. Ezek mellett a a Budapest-Pécs vonalon a vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság a szerelvényeket. Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül. Az autóbuszjáratok, miután az áruházak és a bevásárlóközpontok zárva tartanak az ezeket érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint indulnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés