ACNEWS

McDonald’s hamburgertől halt meg egy vendég – sok a beteg

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Coli baktérium a hamburgerben: egy McDonald's rajongó meghalt. Talán a hagyma, de lehet, a darálthús a fertőzött.
Hirdetés
Ad image

Az Egyesült Államokban több McDonald’s üzletben is előfordult coliform járvány. Az illetékes hatóság szerint tíz állam éttermei érintettek, egy ember meghalt, további tíz pedig kórházba került.

Összesen 49 esetet jelentettek, a legtöbbet Coloradóban és Nebraskában. Átmenetileg több mint hat százalékot esett a világ legnagyobb gyorsétteremláncának árfolyama a zárás utáni amerikai kereskedésben kedden.

A McDonald’s szerint a kiváltó ok a felszeletelt hagyma lehetett, amelyet csak a Quarter Pounderben, a McRoyal amerikai megfelelőjében használnak. Egy szállítótól érkeztek, amely három elosztóközpontot lát el. A Quarter Pounder mostantól ideiglenesen kikerül a piacról öt amerikai államban és hét másik állam egy részén.

Az érintettek mindegyike azt mondta, hogy a betegség kitörése előtt evett a McDonald’s-ban, és a legtöbb kifejezetten a Quarter Pounder hamburgert említette. Jelenleg azt vizsgálják, hogy a friss hagyma vagy a darált marhahús okozhatta-e a fertőzéseket.

Az E. coli fertőzés tünetei közé tartozik a súlyos hasi görcsök, hasmenés és hányás.  

Az incidens beárnyékolta Donald Trump volt amerikai elnök legutóbbi PR-szereplését is. A múlt hétvégén a republikánus elnökjelölt egy McDonald’s fiókjában hamburgert készített és szolgált fel a vásárlóknak, ami felkeltette a média figyelmét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés