Egy sanghaji csúcskategóriás étterem „autentikus” esőerdei étkezési élményt kínált, amely feldolgozott elefánttrágyából készült ételeket tartalmaz.
A környezetbarát konyhájáról híres létesítményben olyan innovatív ételeket szolgálnak fel, mint a falevelek, a mézzel bevont jégkockák és a sterilizált, szárított elefántürülékből elkészített desszert.
A vendégeknek 3888 jüant (kb. 190 ezer forint) kell fizetniük a 15 fogásos, esőerdő témájú, pazar étkezésért, amely nem tartalmazza az italokat.
A két alapító – az egyik a kínai Blang etnikai csoportból, a másik Franciaországból – hét évet szentelt a Yunnan tartomány buja esőerdeinek kutatására, mielőtt „elhozták az esőerdőt” Sanghajba – írja a South China Morning Post.
Egy gasztro blogger részletesen beszámolt az élményeiről, kezdve az étkezési rituáléval, ahol a vendégek egy levelet szedtek le egyenesen egy cserepes növényről, szószba mártották, majd nyersen elfogyasztották. Az étkezés során a vendégeket szokatlan ételek sora várja. Az egyik ilyen ajánlathoz a vendégeknek mézet és virágport kell nyalogatniuk a jégkockákról.
Egy másik fogás egy tál „fekete ragacsot” mutatott be, amelyet aprólékosan úgy készítettek, hogy a bűzös szagáról hírhedt, parazita Rafflesia virág csípős illatát utánozza, miközben a pincér elmagyarázta, hogy ez a rothadó hús illatát idézi.
Az étkezés a csúcspontját az „Elefánttrágyába helyezett virágok” nevű lenyűgöző desszert éri el. Ez a fogás „kreatívan” ropogós morzsákat utánzó elefánttrágya alapot tartalmaz, amelyet gyógynövényparfüm, gyümölcslekvár, virágpor és mézes sorbet díszít.
Ahhoz, hogy teljesen elmerüljenek a „trágyadesszertben”, a vendégeket meghívják egy „desszert-túrára” egy lépcsőn felfelé, ahol kiválaszthatják az általuk preferált gyógynövényparfümöt és gyümölcslekvárt, hogy személyre szabják a kulináris élményt.
A növényi rostokban bővelkedő elefánttrágyát gyakran használják fel különböző termékekhez, többek között A4-es papír előállításához.