ACNEWS

Sót a kávéba – és ez nem hülyeség

Egy csipet só a kávéba / Fotó: Unsplash
Egy csipet só a kávéba / Fotó: Unsplash
Egyes országokban nem újdonság, hogy a kávéjukat sóval ízesítik.
Hirdetés
Ad image

Úgy tűnik, a kávé-függők forró vitát szítottak a közösségi médiában azzal az állítással, hogy egy csipetnyi só ízesebbé és kevésbé keserűvé teszi a reggeli kávét.

A bizarr hangzású hack nemrég a TikTok-on keltett feltűnést, azonban mindez nem alaptalan a kutatók szerint.

Egyes országokban, úgy, mint Tajvanon a tengeri sóval ízesített kávék mindennapos csemegének számítanak, a tajvani kávézók és pékségek étlapján világszerte megtalálhatóak, beleértve az Egyesült Államokat is – írja a New York Post.

Dr. Anis Khalaf, egy orlandói akupunkturista nemrég azt mondta a TikTok követőinek, hogy a „túlzott mennyiségű kávé fogyasztása a szervezet nátriumvesztését is okozhatja”, így a kiegészítő só jó ötlet – a keserű jegyek puszta semlegesítésén túl.

Egy másik TIkTok-felhasználó, @heritagehousehomestead, azt mondta, hogy ez a trükk segített neki, hogy „búcsút mondjon a kávé okozta gyomorégésnek”, és javasolta a követőknek, hogy a kávéfőzés előtt adjanak sót a kávéőrleményhez.

„Én feketén iszom a kávémat. A só kihozza a kávé ízét is” – írta a bejegyzéshez az egyik hozzászóló.

Mások a technika klasszikus vonzerejét emelték ki, néhányan pedig arról számoltak be, hogy a fogalom generációk óta öröklődik a családjukban.

„Nagyapa mindig ezt csinálta, amikor a tengerészetnél a tengeralattjárón kávét főzött. Teljesen bevált, amikor kempingezni megyünk a jó öreg perkolátor kávéfőzőnkkel” – kommentálta az egyik felhasználó.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!