ACNEWS

Biden megint kiröhögtette magát

Fehér Ház - Washington / Fotó: pixabay
Fehér Ház - Washington / Fotó: pixabay
Pénteken egy "nagy sajtótájékoztatót" jelentett be - csakhogy erről rajta kívül nem tudott senki sem.
Hirdetés
Ad image

Egyre több amerikai állampolgár aggódik Biden miatt. Újra és újra szóba kerül az előrehaladott kora.

Joe Biden amerikai elnök most azzal keltett zavart, hogy „nagy sajtótájékoztatót” jelentett be. „Ma délután nagy sajtótájékoztatót fogok tartani. Mindannyiukat szeretem, de most arra kérem önöket, hogy távozzanak (…)” – mondta Biden a jelenlévő sajtónak egy nyilvános szereplés után péntek délben. A sajtó kérdéseket kiabált Bidennek.

A probléma Biden bejelentésével: a tervezett sajtótájékoztatóról semmit sem lehetett tudni. Általában az elnök nyilvános megszólalásait előző este hozzák nyilvánosságra – a pénteki napirenden nem szerepelt sajtótájékoztató. A média találgatni kezdett, miről szólhat a titokzatos sajtótájékoztató.

Délután aztán a Fehér Ház a szokásos módon kijelentette, hogy az elnök nyilvános szereplései mára befejeződtek. A meghirdetett sajtótájékoztatóra nem utaltak. Az amerikai média a Fehér Házra hivatkozva arról számolt be, hogy Biden az MSNBC-nek adott, helyi idő szerint péntek este adásba kerülő interjú felvételére utalhatott.

Az állítólagos sajtótájékoztató kárörvendést szült a neten, és szította a vitát az elnök életkoráról. A 80 éves elnökön rendszeresen gúnyolódnak elszólásai miatt.

Biden minden idők legidősebb elnökeként foglalta el 2021-ben a Fehér Házat. A demokrata egy hete jelentette be, hogy a jövő évi választásokon indul a második mandátumáért. A másfél év múlva esedékes választáson Biden 81 éves lesz, egy esetleges második ciklus végén 86 éves lenne.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés