ACNEWS

Szombaton is tombol a Harley-Davidson fesztivál Budapesten

Frabato nélkül nincs Harley-s felvonulás/fotó: AcNews
Frabato nélkül nincs Harley-s felvonulás/fotó: AcNews
A 120 éves Harley Davidson szülinapi bulijára a tengerentúlról is érkeztek motorosok, ki nem hagyták volna a budapesti bandázást.
Hirdetés
Ad image

Ma 11 órától 6 ezer motorossal a nyeregben feldübörögnek a gépek a Dózsa György úton, a Puskás Aréna parkban, és elindul a felvonulás, amilyet még sosem látott Budapest, de gyanítjuk, hogy Magyarország sem.

Előtte 9 órától a nemzetközi HD fesztivál sajtóirodájában a legendás amerikai motorgyártó dédunokái, Karen Davidson és Bill Davidson mesél az érdeklődőknek.

A műegyetemista Kivi ötéves korában ült először az apja Harley-ján, azóta sajátról álmodik

Ezután a motorosok a Városliget és a Hősök tere érintésével haladnak a Rákóczi út felé, majd a Múzeum körúton a Szabadság hídon gurulnak végig. Útjukat a gyalogosok részéről vélhetően hatalmas lelkesedés kíséri, hogy az autósok mit szólnak hozzá, csak sejteni lehet. Mert akkora dugó várható, amitől Karácsony Gergely főpolgármester és Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester szeme is ragyog majd.

A Harley életérzés akkor is megvan, ha a gép pihen

A résztvevők garantáltan nem unatkoznak, hiszen a szervezők több túrát is vezetnek a Dobogókőre, a Cserhát vidékére, az Alföldre, a Vértesbe és a Dunakanyarba, este pedig koncertekkel várják őket a stadionnál.

A fesztiválra a világ minden részéről érkeztek vendégek. Van, akik a tengerentúlról repülővel jött Frankfurtba, ott bérelt egy hatalmas országúti cirkálót és azzal dübörgött be a stadionba. Ugyanő este a gépét a stadion parkolójában hagyva taxival vitette magát az ötcsillagos szállodába.

Az olaszok aztán nem cicóznak, alulról is lazán öltözködnek a hőségben

Az európai motorosok viszont nemes egyszerűséggel végigdöngették a hosszú utat, hogy Budapesten ünnepelhessenek. A stadion parkolójában leállított luxusmotorok értéke vélhetően többszörösen meghaladja Magyarország GDP-jét. Akad közöttük RAT-nek, azaz patkánynak átalakított gép is, ami legalább olyan népszerű, mint a csilivili társai.

Frabató nagy bölcsességét a hátsó sárvédőn örökíttette meg: „Az idő nem vár senkire”

Hogy a hangjukon kívül mitől különlegesek ezek a csillogó-villogó gépek? Hogy mindegyik egyedi. Szinte nem is láttunk két egyformát, mert a gazdáik első dolga, hogy rögtön átalakítsák őket. Volt olyan gép, amire 15-20 millió forintot költött a tulajdonosa csak azért, hogy úgy nézzen ki, ahogy megálmodta.

A legendás mágus ovis kora óta ismeri Kivit

Ahogy Magyarország első számú mágusa, Frabato is. Rutinos motoros ő, a hátsó sárvédőjén az alábbi felirat díszeleg: „Az idő nem vár senkire.” A legendás varázsló egyébként ott van minden nagy Harley-s eseményen, olyankor felvezetőként biztosítja a kereszteződéseket majd száguld előre, a menetoszlop élére.

Frabato az AcNewsnak elmondta, amikor megvette a motorját, első lépésként rögtön kettévágta és megerősítette a vázat, nagyobbra cserélte a motorblokkot, a kormányt. És az utolsó csavarog kicserélt rajta minden csavart. A tankra, a sárvédőre egyedi festés került. Nem is tudja pontosan, hogy az évek során mennyit költött a gépére, 15-20 millió forint közé lőtte be az összeget.

Papp Kivi nagy feltűnést keltett az édesapja Harley-jának nyergében

A 22 éves, gyönyörű Papp Kivi szintén jól ismert arca a hazai Harley-s találkozóknak. A műegyetemista lány ötéves kora óta túrázik az édesapjával, azóta szerelmes a motorozásba.

„A Harleyn gurulni számomra semmihez nem fogható, leírhatatlan szabadságot jelent. Érzem a föld illatát, a szél illatát, ezt mindenkinek meg kell tapasztalni. Két év múlva megszerezhetem a motorra a jogsit, rögtön Harleyt veszek” – lelkesedett Kivi.

Ez a látvány felér egy gyönyörű festménnyel

Kristóf szeme fénye a különleges 20 éves motorja, a 100-ik születésnapját ünneplő Harley Davidson jubileumi kiadása. Már kétszer szenvedett vele kisebb balesetet, de rögtön vissza is ült a nyeregbe és gurult tovább.

A 27 éves Kristóf kedvét az sem vette el a motorozástól, hogy már több balesetet is szenvedett

Kristóf szeme fénye a különleges 20 éves motorjára. Gépe a az akkor 100-ik születésnapját ünneplő Harley Davidson jubileumi kiadása. Már kétszer szenvedett vele kisebb balesetet, de rögtön visszaült a nyeregbe és gurult is tovább.

„Szerintem kétféle motoros van: aki már elesett, és aki majd fog” – vélte Kristóf. Szavainak szomorú apropót ad, hogy a hétvégén eddig négy halálos motorbaleset is történt. Tegnap délután egy fesztiválozó nő a Kerepesi úton Harley-jával tűzcsapnak ütközött és azonnal meghalt.

Nagy feltűnést keltett a szirénázva, villogva dübörgő amerikai rendőrmotor

Ez a gép a hippikorszakot idézi, de a speciális festés vagyonba került

Ami a hatalmas oldalkocsis motor bája, az egyben a hátránya is

A RAT olyan ocsmány kinézetű, hogy már szinte gyönyörű

Csak birtokolni jó egy ilyen egyedi építésű motor, túrázni vele nagy büntetés

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés