ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Világháborús trükkel védekezik Moszkva a drónok ellen

Pixabay
Pixabay
Moszkvának most már naponta dróntámadásokkal kell szembenéznie. A Kreml most úgy tűnik, egy majdnem százéves találmánnyal akarja ezt ellensúlyozni.
Hirdetés
Ad image

A területileg legnagyobb országot érintő, szinte mindennapos dróntámadások nyomás alá helyezik Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Komoly zavargások lesznek, ha az orosz nép arra a következtetésre jut, hogy a kormány nem tudja megfelelően megvédeni a népet az Ukrajnából érkező támadásoktól.

Mivel a szükség köztudottan a találmányok anyja, úgy tűnik, az orosz hadsereg most egy különösen eredeti ötlettel állt elő: A Panzir légvédelmi rendszereket fémtornyokra helyezték. A konstrukció a második világháborús flak-tornyokra emlékeztet – vagyis magas bunkerekre, ahová légvédelmi ágyúkat, rövidítve „flak”-ot telepítettek.

A tornyok célja az volt, hogy tiszta tűzteret biztosítsanak. Ilyen épületek csak Bécsben, Berlinben és Hamburgban léteztek. Ezek már csak az osztrák fővárosban maradtak fenn ebben a formában. Hamburgban és Berlinben részben felrobbantották, részben erősen átalakították őket – írja a krone.at.

Szakértők szerint a drónok védelmének döntő problémája a méretük és a sebességük. Olyanok, mint egy gyorsabb autó az úton. A légvédelmi rendszerek viszont nagy és gyors objektumok, például rakéták, repülőgépek vagy helikopterek ellen irányulnak. Egy autó méretű drón valójában viszonylag sértetlenül nagyon messzire tud repülni.

A 2023-as év eleje óta újra és újra felbukkannak a Moszkva légvédelmi rendszereiről szóló hírek. Különös feltűnést keltett az orosz védelmi minisztérium tetején elhelyezett légvédelmi rendszer. Az ott található Panzir-S1 35 tonnát nyom és mintegy 15 millió euróba kerül.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés