ACNEWS

Saját vadászgépét lőtte le az orosz légvédelem

Fotó: Telegram
Fotó: Telegram
Az orosz légvédelmi rendszer súlyos hibát követett el: Tokmak város közelében lelőtte az egyik saját vadászgépét.
Hirdetés
Ad image

Az Ukrajna felett, feltehetően véletlenül lelőtt gép az ötödik elveszett Szu-35S repülőgép, Oroszország legfejlettebb, széles körben használt vadászgépe – közölte szerdán a brit védelmi minisztérium. A pilóta meghalt. Oroszország összesen már mintegy 90 repülőgépet veszített el az Ukrajna elleni háború kezdete óta.

A Zaporizzsjai területen található, stratégiailag fontos Tokmak városa nagyon megerősített. Gyakran ad otthont orosz parancsnoki állásoknak, amelyek a front egyik leghevesebben vívott szakaszát irányítják. Ezeket a parancsnokságokat jellemzően dedikált rövid és közepes hatótávolságú légvédelmi rendszerek védik – írja a krone.at.

Oroszország szerint csütörtök este 31 ukrán drónt lőttek le a terület felett. A drónokat az Ukrajnával határos Belgorodi, Brjanszki és Kurszki területen lőtték le az égről – közölte a moszkvai védelmi minisztérium.

A brjanszki terület kormányzója azzal vádolta meg az ukrán hadsereget, hogy kazettás bombákat lőtt ki a dél-oroszországi régió több falujára. Bár a támadásokban senki sem sérült meg, több ház megrongálódott. A kijevi kormány nem kommentálta a történteket.

(Fotó: Telegram )

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés