ACNEWS

Dámszarvas okoz pánikot a 18. kerületben – FOTÓ

Szarvas. Illusztráció. Fotó: Facebook / Speciális Állatmentő Egység
Szarvas. Illusztráció. Fotó: Facebook / Speciális Állatmentő Egység
Egy megvadult hatalmas dámszarvas rohangált fel-alá a 18.kerületben. Az utcára sem lehet kimenni miatta.
Hirdetés
Ad image

Habzó szájjal, a párzási időszaktól megvadulva vágtatott a 18. kerület utcáin tegnap egy dámszarvas. Azt egyelőre nem tudni, hogyan és honnan kerülhetett ilyen messzire otthonától az állat, de a helyi lakosok ijedten szaladtak vissza a kerítésük mögé, mikor észrevették a megvadult bikát.

Valakinek sikerült videót is készítenie róla.

Természetesen hamar kiérkeztek a rendőrök, vadőrök és a Speciális Állatmentő Egység, hogy elhárítsák a veszélyt.

„A 18. Kerületben az Üllői úton vágtatott egy sokkos dámszarvas.  Kiszálltunk a helyszínre, hogy besegítsünk a rendőrségnek. Időközben megérkeztek a vadőrök, vadászok és az állatkert ügyeletes állatorvosa is. Sajnos egy szerencsétlen mozdulat során a szarvas megugrott, és ismét vágtatni kezdett az Üllői út felé. A mentőautónkkal és a szirénázó rendőrautókkal sikerült beterelni egy kisebb erdőbe. Számításaink szerint, ha elcsendesedik a forgalom, éjjel megindul az erdő felé ahonnan betévedt a városba. Az érintett szakaszon (repülőtérre vezető gyorsforgalmi út, mellette lévő vasúti pálya) különös körültekintéssel vezessetek a következő 1-2 napban” – írták a Facebook oldalukon.

Egy szemtanú már árnyaltabban festette le az akciót.

„Sajnos ott voltam, és hallottam, hogy nem kapták meg az engedélyt az altatásra az illetékesek, hanem azt az utasítást kapták, hogy ki kell lőni. De szerencsére erre nem került sor, mert addigra biztonságos helyre menekült a szarvas. Már csak abban bízzunk, hogy nem okoz balesetet, ha összeszedi magát és újra útra kel. Mert per pillanat egy olyan helyen van, amit egyik oldalról a gyorsforgalmi út, a másik oldalról az Üllői út határol, így valamelyiket érintenie kell, ha tovább áll” – állította egy kommentelő.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés