ACNEWS

Egyetlen nap alatt 455 ukrán katonát ölt meg az orosz hadsereg

Súlyos csapásokat mértek az oroszok az ukrán hadseregre Fotó: ATV híradó
Súlyos csapásokat mértek az oroszok az ukrán hadseregre Fotó: ATV híradó
Súlyos csapást szenvedtek a hazájukat védő ukránok, amennyiben hinni lehet a keddi orosz hadijelentéseknek.
Hirdetés
Ad image

Az orosz védelmi minisztérium keddi hadijelentése szerint tüzérségi és légicsapásokkal komoly veszteségeket okoztak. Különösen Zaporizzsja térségében az ukrán 33., a 65. és a 118. gépesített dandár élőerőiben és haditechnikájában. Az összesítése szerint az ukrán fél a különböző frontvonalakon 455 katonát vesztett. A legtöbben közülük (170-en) Cservonaja Dibrova mellett estek el.

A tájékoztatás szerint az orosz erők visszaverték az ukrán hadsereg támadását a luhanszki Cservonaja Dibrova térségében. De harci cselekményekről érkeztek jelentések Harkiv, Herszon és Dél-Donyeck térségéből is.

Emellett az orosz védelmi minisztérium közzétett egy videófelvételt az ukrán hadsereg egyik megsemmisített – svéd gyártmányú – CV9040C típusú harckocsijáról. Ez az egyik első megerősítése egy ilyen típusú gyalogsági harcjármű kilövésének a hadszíntéren. A tárca beszámolt arról is, hogy a nap folyamán 2 HIMARS-rakétát, és az ukrán hadsereg 33 drónját lőtte le az orosz légvédelem. Valamint egy MiG-29-es és egy Szu-27-es típusú harci repülőgépet Donyeck, illetve Harkiv térségében – írja az MTI.

Alekszej Kulemzin donyecki polgármester beszámolója szerint a Donyeck belvárosát ért ukrán tüzérségi támadásnak hat halálos áldozata van. A mentőszolgálatok korábban sebesültekről jelentettek azzal, hogy egy épület romjai alatt további emberek rekedhettek. A Donyecki Népköztársaság legfelsőbb bírósága kedden fejenként 26 évi fegyházzal sújtott három ukrán harckocsizót. A vád szerint még 2022 márciusában és áprilisában repeszromboló lövedékekkel nyitottak tüzet Mariupolban lakóházakra és kormányzati épületekre.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés