ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Tombol a Kreml: Putyin meztelen képei árasztották el Oroszországot

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
A Kreml beidézte a mesterséges intelligencia alkotóit, miután meztelen képek jelentek meg az orosz elnökről.
Hirdetés
Ad image

A Kandinsky chatbot és képgenerátor fejlesztői feldühítették a Kremlt, miután kiderült, hogy ha a felhasználók „meztelen Putyin” képet kérnek, a mesterséges intelligencia program kínos és nevetséges képeket generál az orosz elnökről.

Az AI chatbot által létrehozott egyik képen például egy meztelen Putyin látható, amint állva tart egy fapálcát, míg egy másik képen az elnök meztelenül, rémülten néz egy börtöncellának tűnő helyen.

Fotó: Kandinsky / AI

Ezen kívül a program folyamatosan rossz színű képeket is készített az orosz zászlóról, amit a Kreml tisztviselői az ország megcsúfolásának tekintettek.

Fotó: Kandinsky / AI

Amikor Szergej Mironov orosz politikus arra kérte a chatbotot, hogy készítsen egy képet a „gyönyörű Oroszországról”, az egy fej nélküli férfit ábrázoló képet generált a moszkvai székesegyház előtt.

A Kandinsky chatbot fejlesztőit, valamint a Yandex orosz keresőmotor vezetőjét azóta beidézték az orosz ügyészségre, mert ilyen negatív képet keltettek Oroszországról. A mesterséges intelligencia fejlesztőinek azt mondták, hogy szigorítaniuk kell a biztonsági beállításaikon – írja a Dailymail.

German Gref, a chatbot vezető fejlesztője ellen vádat emel az orosz kormány Oroszország és a hadsereg lejáratásáért.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés