ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin megkegyelmez egy sorozatgyilkosnak – a frontra küldi

Mihail Popkov Fotó: Képernyőkép / Youtube
Mihail Popkov Fotó: Képernyőkép / Youtube
Oroszország legvérengzőbb sorozatgyilkosa szabadulhat a börtönből, ha letölt hat hónapot az orosz-ukrán háborúban.
Hirdetés
Ad image

Oroszország legszörnyűbb sorozatgyilkosa Mihail Popkov – az egyetlen ember, akit valaha két teljes életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek – reméli, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek köszönhetően újra szabad ember lehet.

A Vérfarkasként is elhíresült mészárost 56 gyilkosságban találták bűnösnek, ezeket 1992 és 2017 között követte el – tavaly Oroszországban másodszor is életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Popkovot 2015-ben már bebörtönözték 22 nő megöléséért. Bűnösnek találták abban is, hogy 11 nőt megerőszakolt.

Ha most csatlakozik Putyin seregéhez, és hat hónapot túlél a fronton, akkor megkegyelmeznek neki a hűségéért, és a bűneit kitörlik a bűnlajstromából, ahogyan azt az elmúlt két évben száz, ha nem ezer más bűnözővel tették. Popkov esetében viszont a bűneinek eltörlése a közel 100 áldozat családjára is hatással lenne.

Az igen termékeny sorozatgyilkos hasonló taktikát alkalmazott bűnei nagy részénél. Az ország délkeleti részén fekvő Angarszkban késő este, amikor nem volt szolgálatban mint rendőr, megállított nőket, és felajánlotta nekik, hogy elviszi őket. Áldozatait általában kalapáccsal vagy fejszével ölte meg.

A holttesteket aztán az erdőben, az út szélén és a temetőben tüntette el.

A rendőrségi kihallgatásokon Popkov „takarítónak” nevezte magát. Úgy gondolta, hogy megtisztítja a környékét a prostituáltaktól. Oroszország legvéresebb sorozatgyilkosát összesen 86 meggyilkolásáért ítélték el – írja a DailyStar.

A rendőrség úgy véli, hogy Popkov több tucatnyi áldozatról hallgat. Az egyik nyomozó szerint az áldozatai száma közelebb lehet a 200-hoz.

Egy pszichiátriai vizsgálat Popkovot gyilkos mániával diagnosztizálta, „egy olyan állapottal, amikor az embernek irracionális vágya van arra, hogy megöljön valakit”. Ennek ellenére a tömeggyilkost beszámíthatónak nyilvánították. És frontra alkalmasnak.

(Borítókép: Youtube / Честный Детектив)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés