ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Ukrajna fekete lyukká válik az oroszok szerint

Illusztráció / Fotó: MTI
Illusztráció / Fotó: MTI
Az orosz külügyi hírszerző szolgálat vezetője "második Vietnámot" jósol az USA számára az ukrajnai szerepvállalása miatt.
Hirdetés
Ad image

„Ukrajna fekete lyukká válik, amely egyre több erőforrást és embert szív el. Végső soron az USA azt kockáztatja, hogy egy „második Vietnamot” hoz létre, és az új amerikai kormánynak meg kell majd próbálnia megbirkózni vele” – mondta Szergej Nariskin, az orosz külügyi hírszerző szolgálat vezetője.

A hidegháború idején Vietnámban a Kelet és Nyugat állt szemben egymással. Az USA Dél-Vietnám oldalán harcolt az északi kommunista csapatok ellen, amelyeket az akkori Szovjetunió és Kína támogatott. A háború 1975-ben az USA számára megalázó vereséggel ért véget, és sok amerikai még ma is nemzeti traumának tekinti – írja a krone.at.

Washingtonban jelenleg heves vita folyik az Ukrajnának nyújtott további támogatásról. Joe Biden elnök felszólította a republikánusokat a kongresszusban, hogy ne blokkolják az általa kért eurómilliárdokat, a demokrata pedig arra figyelmeztetett, hogy „ha Vlagyimir Putyin orosz elnök megszállja Ukrajnát, nem áll meg itt, hanem akár egy NATO-szövetségesét is megtámadhatja. Ez viszont olyasmihez vezetne, hogy amerikai csapatok harcolnak orosz csapatok ellen”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés