ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Amerika elutasította Putyin tűzszüneti javaslatát

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Vlagyimir Putyin orosz elnök javaslatát az ukrajnai háború befagyasztására irányuló tűzszünetre vonatkozóan az Egyesült Államok elutasította a közvetítők közötti kapcsolatfelvétel után - közölte a Reutersnek három, a megbeszélésekről tudó orosz forrás.
Hirdetés
Ad image

Putyin 2023 végén közvetítőkön keresztül, többek között Moszkva közel-keleti arab partnerein és a törökökön keresztül nyilvánosan és magánúton is jelezte Washingtonnak, hogy kész megfontolni egy ukrajnai tűzszünetet – mondták az orosz források.

Putyin azt javasolta, hogy a konfliktust a jelenlegi vonalakon fagyasszák be. De nem volt hajlandó az Oroszország által ellenőrzött ukrán területekből bármit is átengedni. Megjegyezték, ez azért azt jelzi, a Kremlben egyfajta béke felé tartanának.

„Az amerikaiakkal való kapcsolatfelvételből nem lett semmi.” Ezt mondta a Reutersnek egy magas rangú orosz forrás, akinek tudomása volt a 2023 végén és 2024 elején folytatott megbeszélésekről.

Egy másik, a kapcsolatokról tudó orosz forrás a Reutersnek azt mondta, hogy az amerikaiak a közvetítőkön keresztül közölték Moszkvával, hogy Ukrajna részvétele nélkül nem tárgyalnak egy esetleges tűzszünetről. Így a kapcsolatok kudarccal végződtek.

Egy amerikai forrás tagadta, hogy hivatalos kapcsolatfelvétel történt volna. Azt mondta, hogy Washington nem vesz részt olyan tárgyalásokban, amelyek nem érintik Ukrajnát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés