ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Elítélték az ügyészt, aki az alvó kisfiát erőszakolta meg

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egy 52 éves férfi állt bíróság elé, akit saját fia meggyalázásával vádoltak. A volt ügyész azt mondja, nem tehet róla.
Hirdetés
Ad image

Egy szokatlan ügyet tárgyaltak a héten a lübecki kerületi bíróságon. Nemcsak a vád, de a vádlott, egy volt ügyész miatt is rendkívülit. Az ügy azért is különleges, mert a vádlott azt állítja, hogy a bűncselekményt alvajrás közben követte el.

A volt ügyészt saját nyolc éves fia vádolja azzal, hogy azon a biznonyos éjszakán szexuálisan zaklatta őt. A férfi azt állítja, hogy nem emlékszik semmire, mert ’szexszomniában’ szenved, egy olyan alvászavarban, amelyben a szenvedő alvajárás közben szexel. Az 52 éves egykori ügyészt elítélték. Egy év és hat hónap felfüggesztett büntetést kapott. Ebből a büntetésből négy hónapot már letöltött.

Az apa – aki a bűncselekmény elkövetésekor még ügyész volt – nehéz időszakon ment keresztül akkoriban: a munkahelyi stressz kezdett elhatalmasodni rajta. A felettesei nem voltak elégedettek a munkájával. A pszichiátriai szakértőnek elmondta, hogy „nagyon bosszús volt”, és „hihetetlen feszültség” alatt állt. Aznap este megivott három-négy sört, kiöntötte magának egy üveg whisky maradékát, és „el akart szundikálni”.

Másnap reggel a fia azt mondta, hogy az apja az éjszaka közepén felébresztette és bántalmazta, bár ő ellenállt. Az anya ezután elvitte a gyermekorvoshoz, egy terapeutához és a rendőrségre. Az 52 éves férfi elment dolgozni, de később feljelentette magát – írja a blick.ch.

Az apa azóta ügyészként korkedvezményes nyugdíjba vonult. Jelenleg már nem tartja a kapcsolatot a fiával. Felesége három gyermekükkel elköltözött. A nő elvált a férfitól.

A volt ügyész nem tagadja a vádakat, és nem is bagatellizálja el azokat. A bíróságon a vádlott egy korábbi élettársa azt vallotta, hogy a kapcsolatuk alatt többször felébredt, mert a férfi szexelt vele, miközben ő aludt.

A fiú ügyvédje védekező állításnak tartja az 52 éves férfi kifogását, miszerint szexszomniában szenved. Ehelyett egy úgynevezett „diszfunkcionális megküzdési stratégiát” tart hihetőnek: azt, hogy az apa a szexuális visszaéléssel akarta levezetni a stresszt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés