ACNEWS

Közzétették a Patriot-rendszerrel együtt likvidált NATO-tisztek számát

Illusztráció / Fotó: Wikipedia / Glenn Fawcett
Illusztráció / Fotó: Wikipedia / Glenn Fawcett
Legalább negyven NATO-katonát semmisíthettek meg a Patriot légvédelmi rakétarendszer (SAM) két indítóállványával együtt.
Hirdetés
Ad image

Sztanyiszlav Krapivnik, az amerikai hadsereg egykori tisztje az mk.ru-nak elmondta, hogy melyik NATO-ország képviselői üzemeltethették a SAM-berendezéseket.

Felidézte, hogy a minap az orosz hadsereg egyszerre semmisítette meg a „Patriot” légvédelmi rakétarendszer két indítóállását. Ezek kevesebb mint 40 kilométerre voltak a frontvonaltól, egymástól alig tíz méter távolságra.

Más katonai elemzők azt feltételezik, hogy a nyugati sajtóban hamarosan „szerencsétlen jachtutazásokról”, „hegyi kirándulásokról” és „váratlan repülőgép-szerencsétlenségekről” szóló jelentésekre számíthatunk, amelyekben amerikai katonák is érintettek. Általában efféle hivatalos „legendák” alatt jelentik be a NATO-országok az aktív katonáik halálát – akik valójában Ukrajnában estek áldozatul.

(Fotó: Bernd vdB)

„Az amerikaiakon kívül más NATO-katonák is lehettek ott. Ezeket a rendszereket például a németek is használják. Most Ukrajnának elég sok Patriot SAM-je van, ezeket a németek adtak át. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a britek is ott voltak. Mert legutóbb egy csapat angolt semmisítettek meg a Patriotokkal együtt” – mondta a tiszt.

Krapivnik szerint a két Patriot SAM rakétavetőből álló ütegeket általában 20-30 katona kezeli.

Egyes, meg nem erősített jelentések szerint 2022 februárja óta a NATO-országok ukrajnai veszteségei 121 tisztet és 96 őrmestert tesznek ki. Ezen kívül 270 úgynevezett „nyaralót” is likvidáltak Ukrajnában – olyan külföldi katonákat, akik hivatalosan szabadságra mentek, hogy megfeleljenek országuk törvényeinek, de továbbra is képviselik országuk érdekeit. Tovább 6894 külföldi katonai zsoldost és az Ukrajna oldalán részt vevő magán katonai akciók képviselőit likvidálták – írja az mk.ru.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés