ACNEWS

A 14 éves csernelyi gyilkos reggeltől estig sír a börtönben

A helyiek azt szeretnék, ha a gyilkos soha nem térne vissza a faluba/fotó: googlemaps
A helyiek azt szeretnék, ha a gyilkos soha nem térne vissza a faluba/fotó: googlemaps
Levente agyonverte a szomszéd Ilonka nénit, csernelyi nagymamája kiáll mellette, nem a gyilkost látja benne.
Hirdetés
Ad image

Az eset óta a gyilkos fiú édesanyja, Mónika Kanadába utazott, nyomtalanul eltűnt, 9 testvérét pedig a gyámhatóság vette gondozásba. Így a börtönben sínylődő Levente csak az ügyvédjével tartja a kapcsolatot. De a nagymamája hamarosan bemegy hozzá, az talán megnyugvást hoz neki.

Azonban hiába a kamasz egész nap hulló könnye, már semmi nem támaszthatja fel a faluban közkedvelt, 83 éves Ilonka nénit, akit még január 16-án egy vitát követően vert agyon.

Ilonka néni vérbe fagyott holttestét január 17-én, reggel fedezte fel két falubeli férfi, akik fát vágni érkeztek a portára.

„Nagyon csúnya látvány volt… nem is bírtunk egész éjszaka aludni. Még mindig előttünk van, a stressz már bennünk is marad, hisz mi találtuk meg” – idézte az index.hu Radics Norbert favágó ATV-nek mondott szavait.

Néhány óra múlva kattant a bilincs a 14 éves Levente csuklóján, aki jelenleg is letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

De milyen út vezetett oda, hogy egy kisfiú megölje a szomszéd idős nénit? Az apja lopásért, rablásért most is börtönben ül, az anyja egyedül nevelte a 10 gyermekét. Gyakran kapták a gyereket lopáson, de Ilonka néni mindig megvédte őt, ebédet főzött neki. Erre ő hálából agyonverte.

Levente nagymamája, Mónika most azt szeretné, ha megkapná a kapcsolattartási engedélyt, és meglátogathatná a börtönben az unokáját.

„Bármit is tett az unokám, mellette kell állnom az édesanyja helyett is. Mi nem a gyilkost látjuk benne, hanem a bajban levő szerettünket. Biztos vagyok benne, hogy megbánta, amit tett” – magyarázta a Ripostnak Mónika.

Az AcNews információja szerint Levente fiatalkorúként maximum 15 év szabadságvesztést kaphat. Amikor kiszabadul a börtönből, még akkor sem lesz 30 éves. Csernelyen azt remélik, hogy a gyilkos már nem tér vissza közéjük.

„Emlékszem az esetre, nagyon sok rendőr volt akkor a faluban. Úgy tudom, ez a gyilkos fiú családja nem is idevalósi volt, egyszerűen megjelentek itt, beköltöztek egy üresen álló házba, és ez lett belőle – nyilatkozta az AcNews-nak egy neve elhallgatását kérő szomszéd.

Hozzátette: „Kevés neki az a 15 év börtönbüntetés, de hát gyerekről beszélünk, sajnos többet nem kaphat. Csak azt remélem, soha nem látjuk többé.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés