ACNEWS

Örökre hasmenése lesz a 23 éves nőnek a fogyókúrás injekciótól

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Több per indult az Ozempic nevű fogyókúrás injekció gyártója ellen. Van, akinek élete végéig küzdenie kell az injekció következményeivel.
Hirdetés
Ad image

Több károsult csoportos keresetet nyújtott be a Novo Nordisk, az Ozempic fogyókúrás injekció és testvértermékének, a Wegovynak a gyártója ellen.

Mintegy tucatnyi ember vesz részt a perben. Mindannyian azzal vádolják a gyártót, hogy az injekció használata után gasztroparézis alakult ki náluk. A gasztroparézis esetén, miután elvégezte a feladatát, a gyomor gyengén vagy egyáltalán nem húzódik össze, és nem továbbítja az elfogyasztott ételt a bélrendszerbe.

De ez még nem minden: az egyik Ozempic-használó súlyos bélsérülést szenvedett, nyolcórás sürgősségi műtétet kellett végrehajtani rajta, és élete végéig hasmenése lesz.

A 23 éves kétgyermekes Brea Hand egyike azoknak a nőknek, akik pert indítottak a Novo Nordisk ellen. Azt állítja, hogy gasztroparézist kapott, miután tavaly májusban súlycsökkentésre és a prediabétesz (magas vércukorszint) kezelésére Ozempicet írtak fel neki. Az oklahomai nő hányingertől, hányástól és székrekedéstől szenvedett, és az ötödik kórházi kezelésnél az intenzív osztályon kötött ki.

„Azt mondták, hogy a szervezetem annyira savas volt, hogy ha még egy napot várok, ezt nem éltem volna túl” – állítja Hand a perében. „Ijesztő volt. Fájdalmas volt. Soha életemben nem tapasztaltam még ilyen fájdalmat, és soha többé nem akarom ezt átélni”. Az Ozempic gyártója, a Novo Nordisk a Daily Mailnek adott nyilatkozatában közölte, hogy kiáll termékei mellett. A Novo Nordisk úgy véli, hogy a perben szereplő állítások alaptalanok – írja a blick.ch.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés